Skip to main content

De 2024 modellen van KTM, en dus ook van Husqvarna, GasGas en MV Agusta, staan met een omweg alsnog op de Motorbeurs Utrecht 2024. Daarmee neemt de aanwezigheid van de modellen van het Oostenrijkse bedrijf -voor de tweede keer dit jaar- een onverwachte wending.

Als eerste was er de aankondiging vanuit de RAI importeursvereniging, met de mededeling dat alle aangesloten merken zouden terugkeren naar Utrecht. Goed nieuws voor organisator Jaarbeurs, want na het wegblijven van de meeste merken in 2023 waren er ook over dit deel veel klachten vanuit de bezoekers. Binnen de RAI is nu wel afgesproken dat de merken allemaal een kleinere stand met minder luxe aankleding zullen bouwen, om de onderlinge concurrentie qua standbouw af te remmen en zo de kosten laag te houden. Dit was logischerwijs genoeg voor een ‘positief sentiment’ bij de organisatie.

KTM stapt uit

Die aankondiging stond al enige tijd, toen KTM geheel onverwacht een persbericht uitstuurde, waarin het bedrijf aangaf dat het “ondanks een eerdere toezegging” alsnog niet mee zou doen aan Motorbeurs Utrecht 2024. Een reden werd niet gegeven, maar het is bekend dat het moederbedrijf in de coronaperiode aangaf te zullen stoppen met alle beurzen, al was het bijvoorbeeld op de afgelopen EICMA 2023 toch wel actief met een grote ‘nationale’ stand. Dit betekende dat er in één keer vier merken afvielen.

KTM is er toch (en MV Agusta ook!)

Na de opmerkelijke afmelding, is er nu wéér een plotwending, want vandaag is er een persbericht verstuurd dat alle nieuwe 2024 modellen van KTM, Husqvarna en MV Agusta, te zien zullen zijn op de beursvloer van de grote motordealer Arie Molenaar Motors. Molenaar heeft al jaren een grote stand in Hal 8. Daar zullen dus niet alleen de 2024 modellen van KTM en dochtermerk Husqvarna te zien zijn, maar ook die van MV Agusta, waaronder het LXP Orioli adventure-prototype van het Italiaanse merk. KTM’s moederbedrijf nam recent 25,1% van de aandelen MV over en heeft al een afspraak over een mogelijke totale overname in 2026.

UPDATE – Een woordvoerder van KTM Benelux reageert: “Het is een initiatief van de dealers en niet van de Nederlandse dochteronderneming”.

Persbericht Arie Molenaar Motors:

Arie Molenaar Motors, dealer van o.a. KTM, Husqvarna en MV Agusta in het hart van Nederland, kondigt met trots aan met deze merken aanwezig te zullen zijn op de Motorbeurs in Utrecht van 22 tot 25 februari a.s. Ondanks de afwezigheid van de importeur, zullen bezoekers van de beurs de kans krijgen om de nieuwste modellen en exclusieve aanbiedingen van deze merken te zien en ervaren op de stand van Arie Molenaar Motors.

Als de grootste KTM-dealer in het midden van Nederland, zal Arie Molenaar Motors een breed scala aan nieuwe modellen van KTM, Husqvarna en MV Agusta presenteren, waarbij de nadruk ligt op innovatie, prestaties en stijl. Naast het bewonderen van de nieuwste modellen, kunnen bezoekers ook hun hart ophalen aan een uitgebreide selectie van KTM-kleding en merchandise, die beschikbaar zullen zijn op onze stand.

“We zijn verheugd om aanwezig te zijn op de Motorbeurs in Utrecht en om motorliefhebbers de kans te geven om onze passie voor KTM, Husqvarna en MV Agusta te delen,” zegt Arie Molenaar “Onze stand in hal 8 zal een ware beleving zijn van innovatie, prestaties en het unieke karakter van deze fantastische merken. En daarnaast kunnen ze profiteren van scherpe aanbiedingen en deskundig advies van ons gepassioneerde team. We kijken ernaar uit om onze bezoekers te verwelkomen en hen de ultieme motorervaring te bieden.”


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws