KTM-baas Stefan Pierer: Ducati zou goed bij ons passen

 In een interview met de Duitse motorsportwebsite Speedweek.com heeft Stefan Pierer, eigenaar & CEO van KTM en Husqvarna, zijn interesse in het motormerk Ducati kenbaar gemaakt. Gevraagd naar de enorme overnameprijs die huidige eigenaar Audi bij een mogelijke verkoop zal vragen, antwoord de schatrijke Oostenrijker dat het niet zozeer om de prijs gaat, maar dat motormerken door samenwerking misschien beter voorbereid zijn op de toekomst. Daarbij licht hij de groei in India eruit, juist daar is Ducati niet sterk en KTM juist zeer duidelijk aanwezig, niet in de laatste plaats omdat Bajaj voor 49% eigenaar van KTM is. 

Pierer tegenover Speedweek.com: “Ik heb een emotionele relatie met Ducati  (…) Het enige merk dat bij ons past, is Ducati. Al het andere dat je kunt vergeten. MV Agusta is te klein. Audi kan vanwege de dieselaffaire en e-mobiliteit binnenkort andere prioriteiten hebben dan een motorfabriek. (…) Natuurlijk zou het in onze groep hebben van zo’n merk interessant zijn. Het gaat niet om de prijs, maar om: wanneer beseft iedereen in welke situatie hij zich bevindt? Nieuwe homologatie-uitdagingen wachten op ons. (…) En er is is ook nog de demografische ontwikkeling in Europa. Vandaag moet je met het een motorfietsenbedrijf naar Azië gaan, naar India. Als je daar niet succesvol bent, ben je uiteindelijk weg. Het gaat dus niet om de aanschafprijs bij Ducati, maar de vraag: Hoe kunnen we samen sterker worden?”

Opvallend genoeg noemde Volkswagen topman Herbert Diess recent nog op een fusie met een ander merk een reële optie voor Ducati: “Ik kan me ook een fusie of een samenwerking met andere merken voorstellen. Ducati simpelweg als motorfiets-icoon binnen de VW-onderneming te hebben is niet genoeg.” 

Link naar het volledige interview met Pierer: Stefan Pierer (KTM): «Ducati würde gut zu uns passen»

Stefan Pierer (Foto: KTM)


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief