Kawasaki maakt jaarcijfers 2019 bekend

Kawasaki heeft de cijfers van het afgelopen fiscale jaar bekend gemaakt. Het Japanse fiscale jaar loopt tot en met 31 maart 2020.

Als gevolg van de Covid-19-crisis is de laatste maand van het Japanse fiscale jaar de groei van omzet en productie gestagneerd en minder dan het jaar daarvoor. Een andere factor die meespeelt is de waarde van de Yen ten opzichte van de Euro en andere munten. Het aantal verkochte motoren in bestaande markten is met 3000 gedaald naar 162000 eenheden ten opzichte van 2018, wat neerkomt op een afname van 1,8%. Voor opkomende markten is het aantal verkochte motoren ten opzichte van 2018 met bijna 12,5% tot 337000 motoren. De omzet daalde daarbij respectievelijk naar 123 miljard Yen voor de bestaande markten en 79 miljard Yen voor opkomende markten. Ondanks de daling die in de cijfers te zien is, geeft Kawasaki aan in Europa nog wél een lichte stijging te zien in het aantal verkochte motoren.

Voor het aankomende jaar geeft Kawasaki aan dat het door de COVID-19 crisis moeilijk is een goede financiële forecast af te geven. Deze ontbreekt daardoor nog in het persbericht van Kawasaki en zal op een later moment naar buiten gebracht worden. Er wordt wel veracht dat er een wereldwijde, significante afname van het aantal verkochte producten te zien zal zijn.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief