Skip to main content

Kawasaki noteert verlies van 5 miljard Yen in Q2 2020

Kawasaki

In het tweede kwartaal van het Japanse fiscale jaar 2020, dat loopt van 1 april tot en met 31 maart, heeft Kawasaki Industries een verlies geboekt van 21,8 miljard Yen. In het tweede kwartaal van 2019 werd nog een winst gemaakt van 8,6 miljard Yen. Dit komt neer op een daling van inkomsten van ruim 30 miljard Yen in 2020. Volgens Kawasaki heeft dit vooral te maken met de teruggelopen orders vanuit de luchtvaarttak van het Japanse bedrijf.

Ook de motorfiets afdeling kende een daling in het tweede kwartaal 2020 ten opzicht van 2019. In totaal werd aan verkopen ruim 139 miljard Yen aan orders binnen gehaald in het afgelopen kwartaal. Dit is 7,4 miljard Yen minder dan in 2019. Hierdoor noteert de motorfiets afdeling van Kawasaki een verlies van ruim 5 miljard Yen. Dit heeft naast Corona ook te maken met de waarde van de Yen ten opzichte van de Dollar. Daarnaast liepen de verkopen de afgelopen twee kwartalen in opkomende markten een flinke deuk op, met name in Zuid-Oost Azië. Dit in tegenstelling tot de verkopen in de Westerse markt. Kawasaki noemt met name de groei op de Noord-Amerikaanse markt, waar het Japanse merk een groei noteert in de off-road motoren en andere voertuigen. Kawasaki rekent bijvoorbeeld ook quads tot de motorfietsafdeling. In Europa heeft Kawasaki ook positieve cijfers weten te noteren, waar Kawasaki aangeeft dat dit vooral komt door de verkoop van motorfietsen.

In de vooruitblik voor de rest van het jaar hoopt Kawasaki deze lijn door te zetten. Ze geven aan dat de motorfiets (en off-road) tak met name in Amerika en Europa verder zal groeien. Door de inkomsten die dit zal generen hoopt Kawasaki weer op het niveau van 2019 uit te komen.

Foto: Testmotor.nl


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws