Kawasaki Motors Ltd. kondigt uitbreiding productiecapaciteit aan

Nadat motorfabrikant Kawasaki recent in een mail aan dealers haar excuses voor de huidige leveringsproblemen maakte, komt het bedrijf nu ook met oplossingen voor de toekomst. Belangrijkste nieuws is de bouw van nieuwe fabrieken in de USA en Mexico. Daarnaast worden de volgende stappen na de eerder al aangekondigde spin-off van de motorfietsdivisie toegelicht. De nieuwe, zelfstandige bedrijfsvorm krijgt nu als officiële naam Kawasaki Motor Ltd., waarvan Hiroshi Ito de baas wordt. Ito was ook al president van wat voorheen de Motorcycle & Engine Company was, als onderdeel van Kawasaki Heavy Industries, Ltd (KHI), dus voordat ze losgemaakt werden van het moederbedrijf. 

Een belangrijk onderdeel van Kawasaki’s toekomstplannen is een investering van $ 265 miljoen om de productiecapaciteit voor de VS en de rest van de wereld in de komende vijf jaar te verhogen, met de uitbreiding van de fabriek in Lincoln, Nebraska (USA) en de bouw van een nieuwe fabriek in Monterrey (Mexico). Opvallend daaraan is natuurlijk dat de de locatie in de USA groeit; de productiekosten liggen daar immers veel hoger dan in lage-lonenlanden. In de bedoelde fabriek worden nu vooral ATV’s, quads en metrotreinen gebouwd. Naast Nebraska heeft Kawasaki nog twee Amerikaanse fabrieken in Missouri. Mexico is dan weer wel een goedkope productielocatie. Hier willen de Japanners ook vooral offroadvoertuigen gaan bouwen, daarmee worden ATV’s en quads bedoeld. 

Kawasaki verhoogt naar eigen zeggen ook “de investeringen in de ontwikkeling van nieuwe producten die in de nabije toekomst beschikbaar zullen zijn, vooral in de groeiende markten van motorfietsen, MULE’s, ATV’s en JetSki’s met nieuwe innovatieve projecten voor elektrische, hybride en waterstofaandrijving”. In dit rijtje ontbreken wel de motorfietsen in de niet-groeimarkten, dus in Europa en de VS, de ontwikkeling lijkt dus vooral gericht op de lichtere motorfietsen, zoals al eerder bleek uit de komst van de extreme ZX-25R in Azië. Net als alle Japanse motorfabrikanten, worstelt ook Kawasaki met de energietransitie, maar met de aangekondigde focus op elektrische-, hybride- en waterstofaandrijving kan daar nu een grote slag in gemaakt worden.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief