Skip to main content

Kawasaki keert terug naar Motorbeurs Utrecht 2020

MOTORbeurs Utrecht

In een onverwachte wending heeft Kawasaki Nederland aangekondigd terug te keren naar de Motorbeurs Utrecht, van 20 t/m 23 februari 2020 in de Jaarbeurs. Hiermee komt deels een einde aan een turbulente periode, waarin Kawasaki in 2019 niet op de beurs stond en andere merken dat voorbeeld volgden. De ruzieachtige sfeer werd in die periode versterkt door negatieve berichtgeving vanuit de “wegblijvers” over Utrecht, wat uiteindelijk leidde tot het vertrek van twee beursmanagers. Basis van de onenigheid was vooral de gedachte bij de motormerken, dat zij grote kosten moeten maken om op de beurs te staan, terwijl zij het idee hebben voor de bezoekers juist de grootste attractie te zijn. De ontstane onrust zorgde er wel voor dat er op de beursvloer veel meer ruimte kwam voor activiteiten, wat door de bezoekers zeer werd gewaardeerd en een grote wens van de importeurs invulde. Ondanks dat daalde het aantal bezoekers naar 80.342 bezoekers, terwijl dat er in 2018 nog 91.039 waren. 

Kawasaki organiseerde vorig jaar, met succes maar tegen relatief hoge kosten, voor de tweede keer een nieuwsshow in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Ook andere merken organiseerden eigen shows ter presentatie van de nieuwe modellen, in de periode dat vroeger de MotorRAI nog werd georganiseerd. Voordeel van de eigen shows is de volledig eigen invulling door de merken, nadeel de relatief hoge communicatiekosten en het feit dat er minder fans van andere merken aangesproken kunnen worden. Daardoor blijft “Utrecht” voor alle merken ook zo’n ingewikkelde keuze: de kosten zijn enorm maar aan de andere kant lopen er wel bijna 100.000 motorliefhebbers rond. 

Nu keert Kawasaki dus weer terug naar de Motorbeurs Utrecht. Vraag is wat de andere merken gaan doen. Vorig jaar waren, naast Kawasaki, ook Honda, Suzuki, Triumph, KTM en de Piaggio-merken afwezig. 

Tickets koop je hier: https://mtrn.ws/MOTORbeursUtrecht2020 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws