Indian Motorcycles bekijkt verhuizing productie naar Polen

Diverse Amerikaanse media melden dat Indian Motorcycles mogelijk een deel van haar productie naar Polen verplaatst als gevolg van de hoge Europese importtarieven op motorfietsen. Dit lijkt ook een meer dan logische stap omdat moederbedrijf Polaris al een flinke prouctiefaciliteit voor quads en side-by-side voertuigen heeft in de Poolse stad Opole, in de omgeving van Katowice. Woordvoerster Jess Rogers was afgelopen dinsdag in een e-mail naar de Business Journal duidelijk: 

“De recente EU-invoerrechten verplichten ons om tijd, energie en middelen te besteden aan het onderzoeken van plannen om de schade te beperken, inclusief de mogelijkheid om de productie van Iowa naar onze fabriek in Polen te verplaatsen voor Indian motorfietsen die bestemd zijn voor Europa “

Poalris opende de productiefaciliteit van 32.000 vierkante meter al in 2014 als eerste fabriek van “Off-Road Vehicles” buiten de USA. Naast productie voor de EMEA regio’s (Europa, ‘Middle East’ en Afrika) is er ook een R&D afdeling, om de producten meer af stemmen op de lokale vraag. 

Gisteren kreeg Indian’s grootste concurrent Harley-Davidson nog een serie tweets van President Trump over zich heen na het aankondigen van het verplaatsen van productie naar het buitenland. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief