Hoogste baas BMW Motorrad Stephan Schaller vertrekt in 2018

Stephan Schaller, General Director van BMW Motorrad, vertrekt op 1 april 2018 bij BMW om buiten het concern aan de slag te gaan. Schaller (59) heeft al sinds 2012 wereldwijd de leiding over de gang van zaken bij BMW Motorrad. Onder zijn leiding brak BMW record na record qua verkoopaantallen en werden er nieuwe modellijnen aangekondigd, met de R NineT retromodellen als grootste succes. Ook maakte BMW onder Schaller met haar belangrijkste model, de R1200GS, een bijna naadloze transitie naar waterkoeling voor het boxermotorblok, een overgang waarbij vooraf gevreesd werd dat deze door de liefhebbers niet geaccepteerd zou worden. Het lukte Schaller alleen niet om de verkoop van BMW motorfietsen breder te trekken, het belang van de GS als verkoopsucces werd zelfs alleen maar groter, terwijl de rol van andere belangrijke modellen -zoals de RT- zelfs kleiner werd. 

Bij Schallers aantreden in 2012 kwam ook Heiner Faust op een hoge positie als hoofd Sales & Marketing binnen de Motorrad-tak van BMW te werken, maar die verliet recent “Motorrad” om binnen de autodivisie aan het werk te gaan. Daarvoor in de plaats kwam Timo Resch, die juist weer uit de auto-afdeling van BMW afkomstig is. Of het vertrek van beide topmanagers met elkaar verbonden is, lijkt voor de hand te liggen, maar de kans dat dit ooit officieel wordt bevestigd is niet groot.

Schaller vertrekt naar Voith, een enorm technisch concern dat werkzaam is in energie, olie & gas, papier, ruwe grondstoffen en transport & automotive. Er is voor hem nog geen opvolger als “Leiter BMW Motorrad” aangekondigd. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief