Skip to main content

Harley-Davidson start productie weer op, oorzaak sluiting blijft geheim

Harley-Davidson

Harley-Davidson heeft nog steeds geen enkele informatie bekend gemaakt over de productiestop van twee weken. Na een eerste persaankondiging, waarin “informatie van een externe leverancier” als oorzaak werd genoemd, bleef het onduidelijk of dit nou door leveringsproblemen of door een kwaliteitsissue kwam. Op oproepen van alle media werd niet gereageerd, waardoor het er meer op leek dat het om een mogelijk terugroepactie ging. Dit gezien het feit dat HD geen uitleg wilde geven; bij leveringsproblemen zou het immers voor de hand liggen om de geruchten over kwaliteitsissues direct te ontkrachten. 

Harley-Davidson reageerde eerst helemaal niet op vragen, maar stuurde gisteren aan de lokale Milwaukee Business Journal uiteindelijk één zin: “We zullen de productie te hervatten vanaf 6 juni”. Harley-Davidson heeft fabrieken op vijf wereldwijde locaties: twee in Wisconsin (Menomonee Falls en Tomahawk), Pennsylvania (York) maar ook in Brazilië en Thailand, waar steeds meer Harleys worden geassembleerd. 

In een eerder fianncieel kwartaalverslag, uitgegeven vóór de sluiting, meldde de beursgenoteerde motorfabrikant al aan haar aandeelhouders dat ze voorraad hadden “die klaar is voor verkoop maar ook motorfietsen die vrijwel compleet zijn, maar in afwachting zijn van de installatie van bepaalde componenten, die worden beïnvloed door de wereldwijde beperkingen van de toeleveringsketen.” In dezelfde berichtgeving aan investeerders meldde het Amerikaanse bedrijf ook dat de productie in het eerste kwartaal “lager was dan gepland, vanwege het gebrek aan beschikbaarheid van bepaalde componenten”.

Het is dus nog steeds zeer goed mogelijk dat de productiestop van twee weken alleen het gevolg is van de leveringsproblemen waar alle motormerken al geruime tijd last van hebben, maar in dat geval is de manier van communiceren uiterst ongelukkig. Ondanks dat steeg de koers van de aandelen Harley-Davidson (HOG) met enige procenten na de aankondiging van het hervatten van de productie. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws