Skip to main content

Harley-Davidson legt productie weer stil

Harley-Davidson

Harley-Davidson heeft afgelopen vrijdag, voor de tweede keer binnen een jaar, de productie van motoren in haar belangrijkste fabriek in Pennsylvania stilgelegd, zo meldt persbureau Reuters. Harley gaf als reden een tekort aan niet nader genoemde onderdelen op, waarbij tegelijkertijd werd aangekondigd dat de productielijnen morgen alweer gaan draaien. Dit zou betekenen dat de 1000 werknemers van de fabriek in York maar een paar dagen gedwongen thuisblijven, waar het de vorige keer direct om twee weken ging.

Update 13 juni 2023: langer dicht – toch weer remleidingen

In een zojuist uitgegeven persbericht lijken de problemen van nu vergelijkbaar met die van vorig jaar, al ziet Harley dat zelf anders: “dit is een nieuw kwaliteitsprobleem bij leveranciers, los van de kwestie die de productiestop in mei 2022 veroorzaakte”. Gemeld wordt verder dat er “mogelijke kwaliteitsproblemen” zijn met remleidingen, maar dat de “onlangs gelanceerde CVO Road Glide- en Street Glide-motorfietsen uit 2023 geen gebruik maken van deze remslangen”. Waar er eerst gemeld werd dat de sluiting maar een paar dagen zou duren, wordt nu een véél langere periode aangekondigd: “Op basis van de meest recente informatie van PCA verwacht het bedrijf nu dat de productie van motorfietsen in de fabriek in York op 26 juni 2023 volledig zal worden hervat.”

Geheimzinnig

Vorig jaar moest Harley-Davidson ook al een productiestop instellen, maar dat kwam toen volgens HD zelf door “informatie van een externe leverancier”. Daarbij werd er daarna ook nog heel lang heel geheimzinnig gedaan over de oorzaak, met uiteindelijk één in de bedrijfsresultaten verstopte verwijzing naar ondeugdelijke remleidingen.

In de huidige aankondiging is de Amerikaans motorfabrikant al veel helderder dan de hele vorige keer: direct wordt de toeleverancier genoemd: ” remslangassemblages geleverd door een Niveau 2-leverancier, Proterial Cable America (PCA), een bedrijf uit de portfolio van Bain Capital, aan Niveau 1-remsysteemleveranciers van het bedrijf”. Het ligt voor de hand dat er ook een recall volgt, met een terugroepactie zullen immers reeds uitgeleverde Harley-Davidson bekeken moeten worden die de PCA-remslangen al aan boord hebben.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws