Skip to main content

GP Products wordt onderdeel van AM Group

GP Products is in de motorwereld vooral bekend als importeur van uitlatenmerk Akrapovic, maar in de portfolio van het bedrijf uit Loon op Zand zitten ook merken als Scorpion, Kesstech, Ilmberger Carbon, Rotobox, Remus en Vrooam. Naast de motorafdeling is er ook een ‘automotive’ afdeling met, naast Akrapovic, merken als Novitec, Brabus en Leib.  

Over die ‘autokant’ werd recent bekendgemaakt dat die is overgenomen door de AM Group. Dat bedrijf is gekoppeld aan Absolute Motors, een trendy autobedrijf dat gespecialiseerd is in het tunen en pimpen van exclusieve auto’s.

Ook motoren

De overname zal ook een rol gaan spelen op het vlak van motoren. Dit omdat GP Products BV uit één bedrijf bestaat, maar de -meer dan logische richting- blijkt vooral uit de aanstelling van Michel Neven als sales director voor Nederland. Neven is namelijk al jaren een bekende in de motorbranche, waarin hij werkte voor Akrapovic zelf, maar ook voor Yamaha Motor Europe, Bihr en Kawasaki Europe.

Patrick Meijer, CEO en van de AM Group en “active shareholder en investor in GP Products” over Michel Neven: “Zijn indrukwekkende internationale successen bij toonaangevende organisaties zoals Akrapovič, Yamaha, Bihr en Kawasaki zijn precies wat GP Products nodig heeft voor onze groeiambities. Zijn vermogen om zowel kleine- als grote teams effectief te leiden, voegt een belangrijke dimensie toe aan ons managementteam.”

Desgevraagd vindt GP Products oprichter en eigenaar Marc Goutziers het “nog te vroeg” om de ‘motor-kant’ van het verhaal officieel te bevestigen.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws