Skip to main content

GasGas als dochtermerk KTM in 2020 terug in de motorsport

Nadat KTM eind oktober een meerderheidsbelang in het Spaanse merk GasGas kocht, wordt er nu gelijk doorgeschakeld. In de motorsport keert GasGas dan ook direct terug in het wereldkampioenschap MXGP en de Dakar Rally. Zo zal het MXGP-team van Nederlander Glenn Coldenhoff door de overstap opeens van privéteam van KTM overgaan in het fabrieksteam van GasGas en dus voortaan het Standing Construct GasGas Factory Racing gaan heten. Daarbij ziet het er naar uit dat er met “omgekleurde” KTM motoren gereden gaat worden, net zoals dat ook al enige jaren gebeurt met Husqvarna Motorcycles. 

Glenn Coldenhoff: “Mijn teammanager belde me en vertelde over de mogelijkheid om met GasGas te rijden en ik was meteen vereerd. Het bereiken van de status van fabrieksteam is een beloning voor al hun harde werk en professionaliteit. Het is echt een grote stap voor het team om een fabriek achter je te hebben met al hun ondersteuning en middelen”.

Daarnaast zal Laia Sanz in januari 2020 met een GasGas de Dakar in Saudie Arabië gaan rijden, terwijl Taddy Blazusiak in Extreme Enduro ook van de KTM-kleurstelling overstapt naar GasGas-rood/wit.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws