Skip to main content

Frédéric Fourgeaud, oprichter Mash en SIMA, overleden

De Franse CEO van motorbedrijf SIMA, Frédéric Fourgeaud, is gisteren overleden na een ongeval. Fourgeaud importeerde binnen SIMA niet alleen een groot aantal (vooral Chinese) motormerken naar Europa, maar bedacht ook het eigen merk MASH, waarvan de productie ook in China plaatsvond. SIMA groeide tot ver buiten de grenzen van Frankrijk, deels als leverancier van Mash, maar ook als importeur voor merken als Royal Enfield, Moto Morini, Hyosung en Fantic.

Fourgeaud (67) was vorige week nog aanwezig bij de persintroductie van een nieuwe Royal Enfield, waar hij wederom opviel door zijn uiterst vlotte rijstijl en de bekende manier waarop hij er plezier in leek te hebben om de geplande gang van zaken altijd wat te ontregelen. In de laatste Chromeburner Motorpodcast gaat Joost Overzee, die ter plekke was, nog uitgebreid in op de opvallende aanwezigheid van de “Grote Baas” van SIMA.

SIMA heeft volgens Franse media een omzet van 40 miljoen euro. Het bedrijf werkt zeer nauw samen met het Nederlandse MotoMondo. Jan Ykema van MotoMondo liet Nieuwsmotor enige tijd geleden weten dat er plannen waren om SIMA en MotoMondo aan elkaar te koppelen, mogelijk door het uitwisselen van aandelen.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws