Skip to main content

Fransman Christophe Decultot nieuwe president Honda Benelux

Honda

Christophe Decultot, huidig Vice President van Honda Frankrijk, wordt gepromoveerd tot President van Honda Benelux. Christophe Decultot werd in 2007 aangesteld als directeur van de autodivisie van Honda Frankrijk. Hij doorliep geleidelijk aan alle managementfuncties om uiteindelijk vicepresident te worden in 2014. Dankzij die ervaring bouwde hij doorheen de jaren expertise op in alle markten waar Honda actief is: automobiel, motorfietsen, tuinmachines, maritieme oplossingen en industriële toepassingen. In 2021 volgt dus een nieuw professioneel hoofdstuk voor Christophe Decultot:

“Gedurende mijn hele carrière bij Honda stelde ik als doel om de visie en de waarden van het merk in Frankrijk uit te dragen en te ondersteunen. Ik ben dan ook erg trots en blij dat de Honda Motor Group mij deze nieuwe internationale verantwoordelijkheid toevertrouwt. Graag wil ik alle teams bedanken waarmee we in Frankrijk een mooie pagina geschiedenis konden schrijven voor Honda. De Benelux vormt een nieuwe uitdaging die ik met dezelfde teamgeest tegemoet ga.”

Christophe Decultot studeerde af aan de ESCRA van Le Mans en bracht het grootste deel van zijn carrière door in de wereld van de automobielindustrie bij Japanse en Europese groepen.

De huidige President van Honda Benelux, Hans De Jaeger, vertrekt naar Honda’s Europese hoofdkwartier in Engeland als Vice President van Honda Motor Europe. Na drie jaar aan het roer bij Honda Benelux promoveert De Jaeger intern bij de Europese tak van Honda Motor. Hij is aangesteld als Vice President van Honda Motor Europe. Hans De Jaeger geeft zo de Benelux teugels uit handen voor een Europese rol, maar niet zonder zijn stempel te hebben gedrukt op de Benelux-markt. 

“Mijn huidige positie verlaten gaat zeker en vast gepaard met gemengde gevoelens. Deze promotie vormt natuurlijk een bijzonder stimulerende uitdaging, zowel op professioneel als op intellectueel vlak, maar ik blijf ervan overtuigd dat de mooiste pagina’s van Honda’s verhaal in de Benelux nog geschreven moeten worden. Desalniettemin ben ik gerustgesteld en verheugd dat Christophe Decultot het roer van me overneemt. Zijn ervaring maken van hem de ideale persoon om de toekomstige uitdagingen tot een goed einde te brengen.”

Honda in Europa

Honda opereert in Frankrijk en in de Benelux binnen een Europees kader met hoofdkantoor in Bracknell, Groot-Brittanië. Op vlak van motorfietsen positioneert Honda zich als leider op de Europese markt. In 2021 vervolledigen ze het aanbod aan tweewielers met de introductie van 12 nieuwe modellen, waaronder de Forza 750. Het volledige gamma van de automobielsector zal in 2022 geëlektrificeerd zijn. Net zoals de nieuwe compact SUV HR-V hybride, wiens e:HEV-technologie reeds de aandrijving vormt voor de Jazz hybride. Wat betreft uitrusting brengt Honda de nieuwe generatie geconnecteerde mïïmo grasmaairobots op de markt. Ook het aanbod elektrische grasmaaiers en door accu aangedreven tuingereedschap breidt stelselmatig uit. Op maritiem vlak lanceert Honda in 2021 een nieuw gamma aan Honwave opblaasboten.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws