Europese tweewieler verkopen 20% in de plus

Ondanks de economische sancties en de aankomende Brexit heeft de gemotoriseerde tweewieler markt in geheel Europa een stijging weten neer te zetten van rond de 20% in het eerste kwartaal van 2019. Dit is des te opvallender wanneer er gekeken wordt naar de wereldwijde verkoop cijfers. Deze daalde namelijk met 5%, waarbij de grootste verliezen vanuit China en India komen. Dat de tweewieler markt wereldwijd daalt ondanks de fikse stijging in Europa, komt mede door het feit dat de Europese markt maar 2,5% uitmaakt van het wereldwijde totaal.
Binnen de Europese markt deed enkel Griekenland het slecht met een daling van 2%. De meting die is uitgevoerd in 37 Europese landen (waaronder Turkije) laten in de overige 36 landen een stijging zien. Deze stijging komt met name vanuit de landen in Oost-Europa. Waarbij Polen met kop en schouder boven de rest uitsteekt met een stijging in verkopen van 87%! Binnen West-Europa mag Frankrijk dan het grootste marktaandeel hebben (97.215 verkopen), toch noteerde het land een stijging van 27%. Hiermee was de stijging minder groot dan in Nederland, dat een stijging wist te noteren van ruim 32%! Ondanks het feit dat de verkopen in de maand mei terug liepen bij onze zuiderburen, noteert België in het eerste kwartaal van 2019 een stijging van 19%.

Al bovengenoemde cijfers hebben echter ook de gemotoriseerde driewielers en motorscooters meegerekend, daarnaast zijn ook de scooters tot 50cc meegenomen in deze cijfers. Wanneer er enkel gekeken wordt naar de cijfers van nieuw verkochte motorfietsen binnen Europa dan is de stijging van verkopen nog wel aanwezig, maar aanzienlijk minder groot met 12,6%. Het onderzoek maakt het aantal verkochte motorfietsen echter niet specifiek per land, zoals wel gedaan is met de totale verkopen van gemotoriseerde tweewielers. Deze cijfers heeft nieuwsmotor.nl echter wel in handen voor de Nederlandse en Belgische motorfiets markt. De Nederlandse markt wist in het eerste kwartaal van 2019 een stijging te noteren van ruim 21% met BMW als marktleider. In totaal komt dit neer op 4122 nieuw verkochte motoren totaal voor de Nederlandse markt. In België werd in totaal een stijging waar genomen van 10%. Ook hier is BMW marktleider.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief