EICMA motorbeurs Milaan 2020 afgelast

De organisatie van de EICMA in Milaan, de belangrijkste jaarlijkse motorshow ter wereld, laat weten dat de editie van 2020 die gepland stond van 3 tot en met 8 november, niet door zal gaan. Al eerder maakte de tweejaarlijkse Intermot beurs (Keulen) bekend dat ook die belangrijke internationale motorbeurs niet door zal gaan. Nadat KTM en BMW al vroeg in de coronacrisis aangaven het hele jaar niet naar internationale motorshows te gaan, werd al snel duidelijk dat veel fabrikanten hun marketing- en communicatiebudgetten anders wilden gaan inzetten, om in het huidige en komende jaar haar klanten toch te kunnen bereiken. Dit werd al snel merkbaar in de verhoogde online activiteiten van bijna alle motormerken.  

De vraag is nu of deze afgelastingen ervoor zorgen dat motorfabrikanten en toeleveranciers na COVID19 weer terug willen naar de beurzen. Aan de ene kant zijn die een goede manier om veel klanten te bereiken, aan de andere kant wordt er elk jaar opnieuw van ze verwacht dat ze met een grote, bij het merk passende, uitstraling aanwezig zijn, waardoor de stand en bemensing ervan ze jaarlijks enige honderduizenden euro’s kost. Voor de marketeers is dat elk jaar een zeer fors deel van het marketingbudget, waarover ze amper zeggenschap hebben; het moet gewoon gebeuren. 

De afgelasting betekent voor de hele communicatieketen van de motormerken ook qua timing wat extra vrijheid, omdat ze normaliter alle nieuwe modellen op de EICMA (of Intermot) presenteren. Aan de andere kant zullen ze andere manieren moeten vinden om nieuws naar consumenten en motorbranche te kunnen brengen.

EICMA motorshow motorbeurs perspresentatie BMW

De ANCMA, de organisatie achter de EICMA, heeft overigens al wel een datum voor 2021 aangekondigd: 9 tot en met 14 november 2021. Daarnaast heeft de ANCMA, net als de importeursorganisaties van vele andere Europese landen, wel een promotiecampagne voor motorrijden opgetuigd, waarin motoren en scooters als ideaal vervoermiddel in de huidige crisis onder de aandacht wordt gebracht. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief