Skip to main content

EICMA internationale motorbeurs 2021: Honda bevestigt aanwezigheid

In een periode waarin het nieuws gedomineerd wordt door corona en de daaruit voortvloeiende afzeggingen van een groot aantal (internationale) motorshows, bevestigt Honda haar komst naar de EICMA 2021 in Milaan. Een opvallende en belangrijke stap voor de organisatie in Italië, omdat de meest recente berichtgeving negatief was, toen BMW aankondigde voortaan helemaal weg te zullen blijven van alle internationale shows

Hiermee begint de belangrijkste motorshow met haar gevecht om voortbestaan als wereldwijd toonaangevend evenement. Te verwachten valt dat geprobeerd zal worden de grote merken zo snel mogelijk aan zich te binden voor de aangekondigde editie, die van 25 tot en met 28 november 2021 gepland staat. Vóór corona waren het deze jaarlijkse EICMA motorshow en de tweejaarlijkse Intermot in Keulen waar alle motorfabrikanten tegelijk hun nieuwe modellen onthulden, waardoor dit de evenementen waren waar je als merk eenvoudigweg niet kan ontbreken. Voordelen zijn natuurlijk de massale aandacht van pers en publiek, maar nadeel de hoge kosten en het samenvallen van alle nieuwsmomenten. In de huidige digitale tijd wordt het evenement voor sommige merken als een blok aan het been gezien; als merk mag je niet ontbreken maar eigenlijk is het niet meer noodzakelijk om een nieuw model juist daar te presenteren. Corona is voor deze merken misschien een makkelijke manier om verregaande beslissingen te nemen op dit vlak. 

Te verwachten valt dat ANCMA, de organisator van de EICMA, vanaf nu de toezegging van elk groot merk met veel tromgeroffel zal aankondigen, om de relevantie van de Milanese motorbeurs te onderstrepen, waardoor andere merken niet afhaken. Pas in november zal blijken hoe de situatie daadwerkelijk is: blijven dergelijke motorshows relevant of zijn ze nu eindelijk achterhaald door de digitiale media. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws