Duell neemt Halvarssons en Lindstrands van Jofama over

De Zweedse motorkledingmerken Halvarssons en Lindstrands, die gespecialiseerd zijn in motorkleding en uitrusting voor sneeuwscooters, zijn in december 2019 overgenomen door de Finse Duell Bike-Center Group. Naast de merken zelf worden ook de productontwikkeling, verkooppersoneel en bestaande voorraden van Jofama overgenomen. Jofama houdt als motorkledingmerk op te bestaan. 

Halvarssons ontwerpt en produceert motorkleding voor het Scandinavische klimaat. In de afgelopen jaren heeft het merk daarnaast haar assortiment uitgebreid met racekleding en accessoires voor sneeuwscooters. Lindstrands werd in de jaren 1950 geïntroduceerd als fabrikant van motorschoenen en produceert nu sportieve motorkleding.

Duell Bike-Center Oy is marktleider in powersports-producten in de Scandinavische- en Baltische landen. Het bedrijf is opgericht in 1983 en verkoopt via een eigen dealernetwerk motorgerelateerde producten in Finland, Zweden, Noorwegen, Engeland, Estland, Letland en Litouwen. Het assortiment van Duell omvat accessoires plus benodigdheden en reserveonderdelen voor motorfietsen en sneeuwscooters, bromfietsen en ATV’s, evenals bootaccessoires met merken als Oakley, Scott, Alpinestars, HJC, Schuberth, Pirell, Metzeler, Dunlop, Fox, Brembo en meer. De groep heeft in totaal 90 mensen in dienst in Finland, Zweden, Noorwegen en Estland en zal naar verwachting zo’n 55 miljoen euro hebben omgezet in 2019. Duell heeft logistieke centra in Mustasaari in Finland en Tranås in Zweden.

Nederlanders zouden Duell vooral kunnen kennen als sponsor van de Moto2 en Moto3-teams van Aki Ajo.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief