Skip to main content

Ducati opent nieuwe fabriek in Thailand

Vorige week heeft Ducati een nieuwe productiefaciliteit geopend in Rayong in Thailand. Het Italiaanse merk heeft al meer dan tien jaar een fabriek in het Aziatische land, waar motoren voor de regio worden geproduceerd, maar ook een stijgend aantal modellen voor de Europese en Amerikaanse markt. Daar komt bij dat steeds meer Westerse toeleveranciers ook fabrieken in de omgeving hebben geopend, zoals bijvoorbeeld Brembo.

Hoeveel?

In 2020 zou zo’n 20 procent van alle Ducati’s in Thailand zijn gebouwd, maar dat percentage steeg de afgelopen jaren al flink, met daarbij dus nu de nieuwe fabriek. Met de nieuwe productielocatie in de omgeving van Pattaya, schroeft Ducati Motor (Thailand) Co., Ltd. haar productiecapaciteit in Thailand nog verder op, al loopt Ducati niet met de productieaantallen van deze locatie te koop. Voor veel Europese motormerken geldt immers dat de ‘heritage’ van het merk onlosmakelijk is verbonden met het originele land van herkomst.

Wel laat Ducati weten dat het huidige ​​fabrieksoppervlak: 96.288 vierkante meter is, waar 253 mensen nieuwe motoren bouwen, waarvan 70,8% mannen en 29,2% vrouwen. Van de werknemers is 92,4% Thais. Uit de foto’s blijkt ook dat in Rayong niet alleen lichte Scramblers worden gebouwd, maar ook een groot aantal ‘grote’ V2 en V4 modellen komen daar van de productielijnen.

Triumph, Harley, KTM, Honda…

Ducati is zeker niet het enige motormerk met productielocaties voor de Europese markt in Thailand. Bijna alle Triumph’s worden tegenwoordig in Thailand gebouwd, net als een groot aantal Harley-Davidson’s, steeds meer KTM’s, BMW’s en kleinere Honda’s. Motormerken verplaatsen de productie naar de lage-lonen landen om dichter bij leveranciers en nieuwe klanten te zitten, maar vooral ook omdat daar de lonen en belastingen veel lager zijn.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws