Ducati actief op zoek naar nieuwe motordealers in Nederland

In  een advertentie geeft Ducati aan op zoek te zijn naar nieuwe motordealers, specifiek in de regio’s Rotterdam en Eindhoven. Een opvallende actie, omdat motormerken doorgaans altijd een zeer direct contact met de markt hebben, waardoor ze al weten hoe alle relevante motorzaken werken en of ze eventueel belangstelling hebben voor een dealerschap. Het kan dan ook goed zijn dat Ducati juist buiten deze vijver wil vissen, om -net zoals in het buitenland- bijvoorbeeld autodealers te interesseren in een motordealerschap, zelfstandig of voor bij een bestaand autobedrijf. In het buitenland is deze beweging al merkbaar, waar vaak de verbinding wordt gezocht met autodealers van moederbedrijf Volkswagen of Audi. Echter, ook dit netwerk is vaak goed bekend, dus een openbare advertentie is hiervoor niet eerder gebruikt. 

Het lijkt er dan ook op dat de Italiaanse fabrikant vooral partners met een stevige financiële basis zoekt, in de meeste gevallen eist men van nieuwe dealers zeer forse investeringen in een representatief gebouw; opstarten uit de spreekwoordelijke garage of een oud bedrijfspand wordt eigenlijk niet meer geaccepteerd. De meeste nieuwe Ducatidealers werken dan ook vanuit een een vrijstaand pand, dat speciaal voor het dealerschap nieuw werd gebouwd. 

Overigens was het Ducati-dealerschap niet altijd even aantrekkelijk, zo leert de recente geschiedenis in de betreffende regio’s; in de regio Rotterdam sloot enige jaren geleden Scarpa Motors na een faillissement en in de regio Eindhoven stopte Moto Puro (ook al na een failissement) als officiële Ducati dealer, om door te gaan als “Ducati specialist”. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief