Skip to main content

Dominique Delsart nieuwe baas SIMA – Mash

Het Franse motorbedrijf SIMA, merkeigenaar van motormerk Mash en in diverse landen importeur van Royal Enfield, Moto Morini en Hyosung, stelt financieel directeur Dominique Delsart aan als de nieuwe algemeen directeur van het bedrijf. Delsart is daarmee de opvolger van Frédéric Fourgeaud , die in maart van dit jaar plotseling overleed na een ongeval in zijn werkplaats. Delsart was al sinds 2006 partner van Fourgeaud, samen namen zij SIMA over nadat oprichter Marcel Seurat in 2004 was overleden.

Familie blijft betrokken

Naast deze benoeming kondigt SIMA (Société d’Importation de Motos et Accessoires) aan dat Jules en Hugues Fourgeaud, Frédéric’s zoons, toetreden tot de raad van commissarissen van het bedrijf. Daarmee wordt volgens het bedrijf “het belang benadrukt dat wordt gehecht aan de aanwezigheid van de familie binnen het bedrijf, met het behoud van de geest en waarden die SIMA sinds haar oprichting hebben gevormd”.

“Het is met nederigheid en vastberadenheid dat ik deze benoeming tot voorzitter van SIMA aanvaard. Als partner van Frédéric Fourgeaud gedurende vele jaren, ben ik zeer vereerd om zijn nalatenschap binnen het bedrijf voort te mogen zetten. Ik ben vastbesloten om SIMA vooruit te helpen met de focus op innovatie, kwaliteit en klanttevredenheid. Ik wil ook mijn dank uitspreken aan het SIMA-team voor hun loyaliteit en inzet, en ik ben ervan overtuigd dat we samen mooie dingen gaan bereiken.”- Dominique Delsart.

SIMA wil er ook op wijzen dat Jean-Michel Paquient , die al een belangrijke rol speelde als bestuurder binnen het bedrijf , een belangrijk lid van het managementteam blijft. Fourgeaud had eind 2021 wat afstand van de dagelijkse bedrijfsvoering genomen, waardoor de feitelijke leiding grotendeels al bij Delsart en Paquient lag.  

SIMA in Nederland: MotoMondo en Louwman

SIMA heeft een verregaande samenwerking met het Nederlandse importbedrijf MotoMondo en bezit een deel van de aandelen van deze Nederlandse importeur van (veelal dezelfde) motormerken, wat overigens ook omgekeerd zo is. Recent werd aangekondigd dat autogigant Louwman ook een deel van de aandelen van MotoMondo heeft overgenomen, waardoor SIMA en Louwman via MotoMondo elkaars belanghebbenden zijn geworden. MotoMondo-directeur Jan Ykema meldt op dit vlak overigens dat er “warme banden” met Suzuki-importeur BV Nimag zijn, deze volledige Louwman-dochteronderneming in Vianen verkoopt immers de Suzuki motorfietsen in Nederland, op zeer korte afstand van het pand van MotoMondo in Nieuwegein.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws