Skip to main content

Corona lockdown motorwinkels: showrooms dicht, werkplaatsen open

Na de aankondiging van Minister-President Mark Rutten moeten winkels dicht, maar dit geldt niet voor garagebedrijven. Dit betekent dat vanaf vanavond 24:00 uur motorzaken het winkelgedeelte en showroom moeten sluiten, maar dat de werkplaatsen open kunnen blijven. Locaties voor reparatie en onderhoud van consumentenartikelen en (motor)voertuigen worden dan ook specifiek als ‘uitgezonderde detailhandel tijdens de lockdown ‘genoemd. Hierdoor moet mobiliteit gegarandeerd worden, zodat reparaties aan vervoermiddelen dus zeker door moeten kunnen gaan. 

Het bezorgen van verkochte vervoermiddelen op externe locatie kan volgens de Bovag wel en ook het ophalen en terugbrengen van motorfietsen voor reparaties of onderhoud blijft mogelijk. In de komende winterperiode zou dit toch al bij veel motorzaken de normale werkroutine zijn. Groothandels (business to business) mogen ook open blijven, zodat de onderdelenvoorziening geen gevaar loopt. Tankstations en ook wasbedrijven, leasebedrijven en verhuurders mogen openblijven als locaties voor zakelijke en financiële dienstverlening. Voor bestellingen uit motorzaken als motorkleding en accessoires geldt dat deze als webshop kunnen werken.

Rijscholen en CBR gaan dicht
Voor rijscholen en rij-examens geldt dat deze volledig onder de lockdown vallen. De mogelijkheid bestaat dat die beslissing voor motorrrijles later nog eens opnieuw bekeken wordt, net zoals dat in de eerste lockdown gebeurde, maar het ligt voor de hand dat de sluitingsmaatregel voorlopig voor de hele rijschoolbranche blijft gelden. 

Motorkleding
Bij bedrijven die zich puur op motorkleding richten, moeten de deuren dus dicht. Mark Bos, CEO van zeven Nederlandse winkels van MKC ziet toch nog geen reden om te klagen. Tegenover Nieuwsmotor reageert hij op de tweede lockdown van dit jaar: “Na een slechte start van het motorseizoen hebben we dat deze zomer ruimschoots goed gemaakt. We mogen daarom absoluut niet klagen. Helaas moeten we deze keer wel halsoverkop al onze 7 winkels in Nederland sluiten, terwijl onze filialen in België dit jaar al 2 keer voor lange tijd op last van de overheid zijn gesloten. Ondanks dat we in het laagseizoen zitten, is het natuurlijk wel een harde klap voor de branche dat winkels moeten sluiten. We hopen dat we zo snel als mogelijk de deuren weer mogen openen, tot die tijd zijn we natuurlijk online 24/7 geopend.”

(laatste update: 14 december 2020, 21:00 uur)


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws