Skip to main content

Cardo Systems voor 150 miljoen verkocht aan investeerder EMK Capital

Cardo Systems, volgens eigen zeggen de wereldmarktleider in draadloze communicatiesystemen voor motorrijders en andere inzetgebieden, heeft vandaag aangekondigd dat EMK Capital het bedrijf heeft overgenomen van oprichter Abraham Glezerman en investeerder Fortissimo Capital, die vier jaar geleden al instapte. Financiële details van de transactie zijn officieel niet bekendgemaakt, maar Israelische financiële media spreken over een verkoopbedrag van 150 miljoen dollar, zo’n 127 miljoen euro. Daarvan zou 100 miljoen dollar voor Fortissimo zijn voor haar 65% aandeel in het bedrijf, wat in 2016 nog voor 22 miljoen van de oprichter Glezerman werd gekocht. Die laatste krijgt er nu nog eens 45 miljoen bij voor zijn 30% resterende aandeel, de resterende 5% is voor het huidige management. 

Cardo ontwerpt en verkoopt draadloze mesh-communicatiesystemen voor motorrijders, skiërs, bouwvakkers en andere ‘bewegende’ groepen en individuen, ze worden in meer dan 80 landen verkocht. Op het hoofdkantoor in Israël en vestigingen in Amerika, Europa en Azië heeft het bedrijf wereldwijd meer dan 100 mensen in dienst.

Dr. Abraham Glezerman richtte Cardo op in 2003. Een jaar later was het bedrijf volgens eigen zeggen de eerste die persoonlijke Bluetooth-communicatie voor motorrijders introduceerde. Tot op heden heeft het bedrijf wereldwijd meer dan 6 miljoen units aan communicatieapparatuur verkocht.

EMK Capital

EMK Capital is een private-equityfirma uit Londen met een zeer brede portefeuille. EMK Capital van Edmund Lazarus en Mark Joseph investeert momenteel uit haar ‘Fonds 2″, dat in juni 2020 sloot op € 1,56 miljard aan inschrijvingen van investeerders. In Nederland zou u EMK Capital kunnen kennen van VDK Group Installatietechniek.

 


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws