Skip to main content

Cardo Systems communicatie verkocht aan Fortissimo Capital

Cardo Systems Ltd., wereldmarktleider in draadloze communicatiesystemen voor motorrijders, kondigde vandaag de benoeming aan van Alon Lumbroso als zijn nieuwe Chief Executive Officer (CEO). Lumbroso volgt de oprichter van Cardo op, Dr. Abraham (Avi) Glezerman, die na 16 jaar aan het roer van het bedrijf als CEO een stap opzij doet. Glezerman, die een substantieel belang in het bedrijf behoudt, zal wel als Voorzitter van de Raad van bestuur aanblijven. Onderdeel van deze beweging is dat Fortissimo Capital, een bestaande aandeelhouder van Cardo, nu een controlerend belang in het bedrijf heeft verworven door een combinatie van aandelenaankoop en directe investering.

“Het leiden van een motorfietsaccessoiresmerk als Cardo is niet alleen een voorrecht, maar ook een geweldige kans om de opmerkelijke groei verder te versnellen en de unieke waardepropositie van het bedrijf naar nieuwe en groeiende markten te brengen. De producten van Cardo blijven, vooral sinds de introductie van mesh-technologie in 2015, het speelveld veranderen en ik kijk er dan ook naar uit om klantloyaliteit en productinnovatie verder te ontwikkelen, met een sterke nadruk op betrouwbaarheid en gebruiksgemak “, aldus Lumbroso.
“De oprichting van Cardo, en het leiden van het bedrijf in de afgelopen 16 jaar, was een van de meest fascinerende en inspirerende ervaringen van mijn leven,” zo zegt Dr. Glezerman, de oprichter en voorzitter van het bedrijf. “Het geeft me een enorme voldoening om terug te kunnen kijken naar de baanbrekende prestaties van Cardo, van het letterlijk uitvinden van een nieuwe productcategorie in 2004 tot het introduceren van een grote hoeveelheid innovaties op de markt voor motorcommunicatie. Niets inspireert me dan ook meer dan klanten die over de hele wereld laten wten hoe het gebruik van Cardo-producten is veranderd en hun rijervaring enorm heeft verbeterd.”

Cardo’s partner Fortissimo Capital, een van Israëls meest succesvolle en gerespecteerde private equity-fondsen, heeft eerder geïnvesteerd in een aantal technologiebedrijven en hen naar nieuwe hoogten geleid, waaronder SodaStream, Kornit Digital (Nasdaq: KRNT) en Nur Macroprinters . “De beslissing om onze investering in Cardo te verhogen, is een duidelijke blijk van vertrouwen in het bedrijf en haar team”, aldus Yuval Cohen, Founding & Managing Partner bij Fortissimo Capital. “Bij Fortissimo gebruiken we een unieke, langdurige, hands-on benadering van private equity-investeringen, in nauwe samenwerking met de bedrijven in onze portefeuille om hen te helpen hun volledige potentieel te bereiken. In Cardo Systems vonden we de juiste ingrediënten voor continu succes. Met Alon Lumbroso, een van onze meest ervaren CEO’s aan boord, geloven we dat Cardo optimaal gepositioneerd is voor een volgende groeifase. “

Over Cardo Systems
Cardo is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen, produceren en verkopen van ultramoderne draadloze communicatie- en entertainmentsystemen voor motorrijders. Sinds de start in 2003 heeft Cardo baanbrekend werk verricht met de meeste innovaties voor Bluetooth-motorfietscommunicatiesystemen en heeft het in 2015 ook ‘s werelds eerste mesh-communicatieprotocol op de markt geïntroduceerd. De producten van het bedrijf, nu verkrijgbaar in meer dan 100 landen, zijn ‘s werelds toonaangevende communicatieapparaten voor de motorindustrie.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws