Skip to main content

Cardo communicatie koopt Riser navigatie app

Cardo Systems, toonaangevend leverancier van draadloze communicatiesystemen voor motorrijders, Outdoor en offroad voertuigen, heeft vandaag de overname aangekondigd van Riser, een populaire motornavigatie-app met een scala aan sociale functies, gevestigd in Wenen, Oostenrijk. Deze overname zal de sterke punten van beide bedrijven samenbrengen en rijders een uitgebreid assortiment communicatie-, sociale en navigatieoplossingen bieden.

Riser en Cardo samenwerking

In eerste instantie zal de app werken zoals hij nu doet, maar gaandeweg zal de app zich ontwikkelen tot een app die beide bedrijven vertegenwoordigd. Door de overname kan Cardo zijn bereik uitbreiden tot buiten de traditionele communicatiesystemen en zo motorrijders een alles-in-één communicatie- met navigatie- en sociale netwerkoplossing bieden.

“We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met Riser, dat een innovatieve motor-app heeft ontwikkeld, die de rijervaring verbetert”, aldus Alon Lumbroso, CEO van Cardo Systems. Dominik Koffu, oprichter van Riser, voegt toe: “We kijken ernaar uit om onze technologie onder de Cardo-paraplu verder te ontwikkelen en te innoveren”.

KTM grootaandeelhouder Riser

Stefan Pierer, CEO van KTM (voorheen eigenaar van 25,1% van de aandelen, red.): “Ik ben verheugd te zien dat Riser een nieuw thuis vindt bij Cardo, en we hebben er alle vertrouwen in dat ze samen groot succes zullen behalen.”

De overname van Riser maakt deel uit van Cardo’s voortdurende strategie om rijders te voorzien van de meest geavanceerde en gebruiksvriendelijke communicatie- en navigatiesystemen. Cardo is toegewijd om te voldoen aan de behoeften van rijders van alle niveaus, van informele enthousiastelingen tot professionele rijders, en deze overname zal ons helpen dit doel te bereiken.

Over Cardo-systemen

Cardo Systems levert geavanceerde communicatiemiddelen voor bewegende groepen mensen. Motorrijders, outdoorliefhebbers en avonturiers verbinden met hun telefoon, hun muziek en met elkaar. Cardo lanceerde ‘s werelds eerste op Bluetooth gebaseerde draadloze intercomheadset voor motorfietsen in 2004 en is sindsdien verantwoordelijk voor de meeste innovaties in de branche. Dit omvat de introductie van de eerste mesh-aangedreven intercom, het eerste premium geluidssysteem van JBL en het eerste spraakgestuurde apparaat, om er maar een paar te noemen. De producten van Cardo worden in meer dan 100 landen verkocht en zijn ‘s werelds toonaangevende communicatiemiddelen voor groepen in beweging.

Bron: Cardo Systems


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws