Skip to main content

BMW Motorrad verkopen daalden in eerste half jaar 2022

Voor het eerst in zeer lange tijd komt BMW Motorrad met dalende verkoopcijfers: in het tweede kwartaal van 2022 lagen die wereldwijd met 65.018 verkochte motoren 7,5% lager dan hetzelfde Q2 van 2021. Hierdoor komen de cijfers voor het hele eerste half jaar van 2022 ook marginaal in de min: de 107.555 verkochte motoren van 2022 zijn er 0,1% minder dan de eerste zes maanden van het vorige jaar. 

Moederbedrijf BMW Group laat overigens over de hele linie daling van bijna 14% zien, met uitzondering van de elektrische voertuigen. Probleem voor BMW is alleen dat dit segment -op het vlak van motoren- nog geen succes is. Van het enige elektrische model, de Definition CE-04 scooter, werden er in Nederland tot nu toe 51 op kenteken geregistreerd, wat voor een volledig nieuw BMW-model weinig is.

Voor BMW blijven elektrische motoren dan ook een lastig verhaal: vanuit de breed uitgedragen milieudoelstellingen van het concern moeten ze er zijn, maar de techniek is nog niet concurrerend, zoals dat bij auto’s ondertussen wel het geval is. Daardoor is de motormarkt nog niet klaar voor grootscheepse elektrificatie, maar ‘moet’ BMW Motorrad toch een elektrisch model verkopen. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws