BMW Motorrad verkoopt 10% minder motorfietsen in Q1 van 2020

In een toespraak tijdens een Conference Call over het Interim Report per 31 maart 2020 van de BMW Group, heeft Dr. Nicolas Peter, lid van de raad van bestuur van BMW als financieel topman, uitspraken gedaan over de gang van zaken binnen BMW Motorrad als gevolg van het coronavirus. Dit gaat met name over de verkoopcijfers in Q1, de eerste drie maanden van 2020, die met 10 procent daalden tot 35.000. Daarnaast verwacht Peter een ‘duidelijke afname’ van het aantal verkochte motoren in de rest van 2020. Op 18 maart schatte Peter nog in dat er een ‘kleine daling” zou zijn. 

“Het segment motorfietsen werd getroffen door het coronavirus en de gevolgen ervan. Aangezien Europa traditioneel de sterkste markt is voor het motorsegment, verwachten we in het tweede kwartaal een zwaardere impact. In totaal werden van januari tot maart bijna 35.000 motorfietsen uitgeleverd aan klanten – bijna 10% minder dan het jaar ervoor. De omzet daalde dienovereenkomstig naar 72 miljoen euro. De EBIT-winst (operationele inkomsten voor aftrek van rente en belasting) blijft met12,9% nog op een hoog niveau.
De leveringen in het motorsegment zullen in de prognoseperiode (2020) duidelijk afnemen. De EBIT-winst zal dan tussen de 3 en 5% bedragen.” – Dr Nicolas Peter, Member of the Board of Management of BMW AG, Finance.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief