Skip to main content

BMW maakt via Partslink24 orginele onderdelen beschikbaar

Met aansluiting bij Partslink24 heeft BMW Motorrad een grote stap genomen door alle nieuwe, originele BMW-onderdelen makkelijk beschikbaar te stellen voor motorzaken of -onderhoudsbedrijven die géén BMW dealer zijn. Hiermee is BMW het eerste motormerk binnen Partslink24, wat zichzelf binnen de autowereld aanprijst als one-stop-shop voor originele onderdelen. Overigens is er nog wel steeds sprake van ‘doorlevering’ via een officiële BMW Motorrad-dealer; na bestelling komt deze terecht bij een officiële BMW-dealer die zelf weer bij BMW inkoopt, om dat weer ‘door’ te verkopen aan de kopers van Partslink. Directe levering en/of verzending van BMW naar de niet-dealers is voor een fabrikant geen optie, omdat hiermee de eigen dealers gepasseerd zouden worden. 

Voor het vinden van de juiste onderdelen krijgen klanten van Partslink de beschikking over verschillende zoekmogelijkheden; op onderdeelnummer, via de modelserielijn of op partsfiches. Daarnaast wordt er bij elk onderdeel een beschrijving gevoegd, dat lijkt geen overbodige luxe want er wordt geclaimd dat er onderdelen van de R24 uit 1948 tot de nieuwe 2017-modellen besteld kunnen worden. De nieuwe bestelservice is nu aangekondigd voor Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Groot Brittanië. 

In de autowereld is het leveren van originele onderdelen aan niet-dealers al een zeer belangrijke bron van inkomsten voor dealerbedrijven; in veel gevallen is er zelfs al een dagelijkse bezorgservice die meerdere malen per dag een complete bestelronde belevert. Sinds 1 juni 2010 is Verordening 461/2010, de zogenaamde Automotive Block Exemption Regulation, van kracht voor de mededingingswetgeving. Sinds het doorvoeren van deze Europese regelgeving op het vlak van vrije concurrentie mogen fabrikanten het hun dealers niet meer weigeren om onderdelen aan ‘onafhankelijke’ garages. In eerste aanleg waren de autodealers huiverig voor het leveren van originele onderdelen aan dealers buiten het officiële dealernetwerk, maar het bleek al snel een winstgevende manier om de concurentie van imitatie-onderdelen tegen te gaan.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws