Skip to main content

ACEM waarschuwt EU-leiders voor gevolgen handelsoorlog motorindustrie

Een dag voor de Europese top in Brussel, waar de 28 staatshoofden en regeringsleiders het handelsbeleid zullen bespreken, roept de Europese vereniging van motorfabrikanten (ACEM) de EU-regeringen op om motorfietsen op de lijst met Amerikaanse producten uit te sluiten van verhoging van EU invoerrechten. De EU staat klaar om wraak te nemen tegen de VS na het besluit van de regering-Trump om aanvullende invoerrechten op staal- en aluminiumproducten, waaronder Europese, in te stellen.

ACEM schreef een brief aan de Europese Commissaris voor Handel, Cecilia Malmström, en aan de vicevoorzitter van de Europese Commissie, Jyrki Katainen, om haar bezorgdheid te uiten over de escalatie van dit handelsconflict. In de brief verklaarde de Europese motorindustrie dat door verhoogde tarieven op Amerikaanse motorfietsen uit te vaardigen, de EU mogelijk Amerikaanse tegenmaatregelen zou kunnen uitlokken tegen in Europa geproduceerde motorfietsen en scooters. Aangezien deze maatregelingen ernstige schade toe zou brengen aan niet alleen motorfietsenfabrikanten in Europa, maar ook aan Europese fabrikanten van onderdelen, componenten en accessoires (waaronder veel kleine en middelgrote ondernemingen) roept ACEM de EU-regeringen en de Europese Commissie op om export van motorfietsen naar Amerika te schrappen van hun vergeldings- en compensatielijsten.

ACEM President en CEO van KTM, Stefan Pierer: “Europa is een van de belangrijkste markten voor Amerikaanse exporteurs van motorfietsen en ongeveer 30% van alle Europese motorfietsexport gaat naar de VS. Dit handelsgeschil zou voor beide partijen uiterst schadelijk kunnen zijn. Niemand wint met handelsoorlogen .”

ACEM secretaris-generaal Antonio Perlot: “We doen een beroep op de EU-lidstaten om de uitvoer van Amerikaanse motorfietsen met spoed buiten de vergeldings- en compensatielijsten te houden. We moedigen de Europese Commissie ook aan om constructief samen te werken met Washington om tot een onderhandelde oplossing te komen voor de staal- en aluminiumkwesties en om de conflicten te de-escaleren. De motorfietssector mag niet worden betrokken bij dit handelsgeschil.”

ACEM President en CEO van KTM Stefan Pierer


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws