• Home
  • Motorsport
  • MotoGP: Bastianini pakt zijn tweede overwinning van het seizoen in Amerika.
MotoGP: Bastianini pakt zijn tweede overwinning van het seizoen in Amerika.

MotoGP: Bastianini pakt zijn tweede overwinning van het seizoen in Amerika.

Met de eerste vijf startplaatsen op de grid bezet door Ducati’s, ging de MotoGP wedstrijd van start. Miller weet pole-sitter Martin voorbij te gaan bij het ingaan van bocht één en weet de rest van het veld achter zich te houden. Marc Marquez had vanaf de negende startpositie minder geluk bij het wegkomen vanaf de grid, de Repsol Honda coureur wordt door iedereen voorbij gereden en komt als laatste aan bij de eerste bocht. In de vierde ronde is de opmars van Marquez in volle gang, echter gaat dit niet zonder slag of stoot. Brad Binder weet de voorbij schietende Honda te ontwijken waarmee erger wordt voorkomen.
Na zes ronden weet Alex Rins zich als eerste tussen de Ducati armada te positioneren door de vijfde plaats over te nemen van Bagnaia. Drie ronden later weet Rins ook Zarco voorbij te steken.
Halverwege de race is het Marc Marquez die op de negende positie snellere rondetijden weet te rijden dan de koplopers op dat moment, hij weet zelfs het raceronde record te verbeteren. Een ronde later weet Bastianini het raceronde record nog iets te verbeteren.
Al die tijd is het Miller die aan kop rijdt, echter Bastianini lijkt iets over te hebben en heeft zijn banden waarschijnlijk het beste kunnen behouden. Met de 2021 Gresini Ducati weet hij aan het achterwiel van de fabrieks Ducati van Miller te komen.
Met nog vier ronden neemt Bastianini de leiding over en weet vrij simpel weg te rijden bij Miller.
Basitianini wint de race met een verschil van twee seconden op Rins, die twee bochten voor het einde ook Miller nog voorbij wist te gaan.
Met een paar mooie gevechten in het middenveld weet Marc Marquez als zesde over de streep te komen.
Door zijn tweede overwinning van het seizoen neemt Bastianini wederom de eerste plek over in het kampioenschap.

Moto2

In de Moto2 was het Arbolino die als eerste over de streep wist te komen. De Moto2 werd gekenmerkt door de vele valpartijen, in de eerste ronde was Zonta Van den Goorbergh één van de slachtoffers van een valpartij met meerdere rijders. Maar daar bleef het niet bij, in de achtervolging op wedstrijdleider Canet schoof Vietti zijn Kalex onderuit, niet veel later ging ook Canet (nog steeds in leidende positie) er ook af. Bo Bendsneyder kwam verdienstelijk als zevende over de streep.

Moto3

In de Moto3 waren het zeven rijders die zich los wisten te rijden van het veld. Met constant 'stuivertje' wisselen wist Masia de overwinning te pakken voor de goed naar voren gekomen Foggia en Migno

De volgende race is over twee weken (24 april) op het Autódromo Internacional do Algarve in Portugal.

Foto: Gresini Racing Facebookpagina 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal