• Home
  • Motorsport
  • MotoGP seizoen 2022: live TV kijken op Ziggo Sport - online en televisie aanbieders
MotoGP seizoen 2022: live TV kijken op Ziggo Sport - online en televisie aanbieders

MotoGP seizoen 2022: live TV kijken op Ziggo Sport - online en televisie aanbieders

Het zal na 7 jaar Eurosport voor iedereen even wennen zijn, maar vanaf morgen is het hele MotoGP-wegracekampioenschap te zien op Ziggo Sport. Het grote verschil is daarbij dat Eurosport als 'losse' TV-zender zo goed als overal (gratis) te zien was, maar dat Ziggo Sport een onderdeel is van Ziggo, een aanbieder van kabelaansluitingen voor woningen en bedrijven. In feite betekent dit dat de MotoGP op televisie te zien is als je een aansluiting bij Ziggo hebt of een extra pakket aanschaft. Basisidee van de sportzender van Ziggo (met nu dus ook de MotoGP) is namelijk dat het aanbod ervan dermate exclusief en interessant is, dat TV-kijkers kiezen voor een TV- en internetaansluiting via het bedrijf. Een marketinggerichte insteek dus, die qua businessmodel nogal verschilt van dat van 'gewone' TV-zenders, maar wel eentje die ondertussen bij veel grote sporten en entertainment (films, TV-series) gebruikelijk is. 

Studioshow

Vanaf vrijdag 4 maart 2022 zendt Ziggo Sport zo de komende drie jaar alle MotoGP-, Moto2- en Moto3-trainingen, -kwalificaties en -races rechtstreeks en exclusief uit via Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal. De MotoGP 2022 start op vrijdag met de vrije trainingen. Op zaterdag zijn er dan de kwalificaties, gevolgd door de drie races op zondag. 

Ziggo Sport zal de MotoGP op elke race-zondag in een uitgebreid studio-programmering brengen, met een voor- en nabeschouwing door wisselende gasten en -experts. Rob Kamphues neemt daarvan de presentatie voor zijn rekening. In de studio wordt hij daarbij regelmatig bijgestaan door voormalig MotoGP coureur Barry Veneman maar ook andere bekenden uit de motorsport.  

Commentaar

Frank Weeink komt over van Eurosport en verzorgt het commentaar weer bij alle races. Nieuw is daarbij dat Peter Bom weliswaar ook mee ging, maar nu gaat afwisselen met Veneman als co-commentator. Het commentaar bij de Moto2 en Moto3 wordt dit seizoen verzorgd door een nieuw commentaarteam: Iwan van der Valk en coureur Nigel Walraven. F1 'sidekick' Rob van Gameren is voor Ziggo Sport komend seizoen bij een groot aantal races als pitreporter ter plekke aanwezig voor het maken van reportages en live interviews. 

Open kanaal

De Moto2, Moto3 en MotoGP races zullen altijd op het 'open kanaal' van Ziggo Sport te zien zijn, wat betekent dat iedereen met een Ziggo abonnement ze kan zien. Voor de trainingen en kwalificaties is dat in beginsel ook zo, maar er wordt per keer wel een ‘redactionele afweging’ gemaakt, wat waarschijnlijk betekent dat er gekeken wordt naar het aanbod van andere sporten op hetzelfde moment. Dat zou bijvoorbeeld kunnen betekenen dat sommige trainingen te zien zullen zijn op (bijvoorbeeld) het Ziggo Sport Racing kanaal, Dit is een onderdeel van Ziggo Sport Totaal, dat is een extra pakket waarvoor ook de Ziggo kijkers een extra abonnement moeten afsluiten. 

Andere TV-aanbieders 

Sommige andere aanbieders van internet/TV/bellen geven ook de mogelijkheid om een extra abonnement op dat Ziggo Sport Totaal pakket te bieden. Hierdoor is het mogelijk om als afnemer van KPN/XS4all/Budgetthuis, Youfone, Oxxio, of T-Mobile/Tele2 toch alles van de MotoGP te blijven zien, maar hieraan zijn dan wel extra kosten verbonden.; je bestelt immers een extra pakket bij je eigen kabelaar waarbij de prijzen dan ook van elkaar verschillen. Alternatief is natuurlijk overstappen naar Ziggo, daar draait het immers allemaal om!

Online & streaming

Voor online fans zijn er ook online alternatieven. Voor de Ziggo-abonnees is er de gratis Ziggo Go app, waarop het hele Ziggo aanbod live te volgen is, wat dan ook weer naar een TV gestreamd kan worden. Er is daarnaast ook een 'losse' Ziggo Sport Go App verkrijgbaar, waarbij er naast een online-only abonnement (€ 9,99 per maand) ook gekozen kan worden voor het bekijken van één race (pay-per-view € 3,99). Fans die geen abonnement bij Ziggo kunnen of willen afsluiten, zijn aangewezen op de (betaalde) livestream van MotoGP.com. 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal