• Home
  • Motorsport
  • Start 2022 MXGP-seizoen in gevaar voor wereldkampioen Jeffrey Herlings

Start 2022 MXGP-seizoen in gevaar voor wereldkampioen Jeffrey Herlings

Waar het zich eerst nog liet aanzien dat een recent ongeval van wereldkampioen MXGP Jeffrey Herlings weinig voorstelde, blijkt nu dat er toch meer aan de hand is. Herlings is na het ongeval in Spanje, tijdens de KTM-teamfotoshoot, overgebracht naar België, waar hij direct werd geopereerd. Daar plaatste chirurg Verfaillie schroeven en een plaat om de breuk in zijn hiel te stabiliseren. Het lijkt erop dat Herlings nog maar weer eens pech heeft: over drie weken begint het 2022 MXGP-seizoen, waar hij zijn nummer 1 plaat als wereldkampioen van 2021 moet gaan verdedigen. Logischerwijs zal hij daar nog niet aan de start kunnen komen, waardoor hij het seizoen gelijk met achterstand begint. Herlings raakte vaker op cruciale momenten geblessseerd, wat hem al een ruim aantal wereldtitels kostte.

Jeffrey Herlings: ”Volgens mij raakte ik bij het aanzetten van de sprong een klein steentje, daardoor vloog ik van de motor. De klap op mijn linkervoet was best groot, daarom was het belangrijk om de schade zo goed mogelijk te laten herstellen. Mijn dank gaat uit naar de medische staf, die me goed hebben verzorgd om mijn voet te herstellen. Ook dank aan het hele Red Bull KTM team. We hebben hard gewerkt om klaar te zijn voor 2022, het doel is nu om zo snel mogelijk terug te keren en opnieuw te winnen.”

Joel Smets, teammanager Red Bull KTM Factory Racing: “Natuurlijk is dit erg teleurstellend voor Jeffrey, het team en het kampioenschap. Als we het van de positieve kant bekijken, is de blessure niet zo gecompliceerd als zijn voetprobleem in 2019. De operatie heeft lang geduurd maar alles is goed verlopen. We hopen dat Jeffrey over minder dan twee weken uit het gips kan en dan kan beginnen met lichte trainingen als zwemmen en andere activiteiten. Daarna zullen we moeten zien hoe hij herstelt om zijn terugkeer in de GP's te plannen.”

Foto: © Sebas "Pirato" Romero

Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal