MotoGP: Laatste race met VR46 gewonnen door Bagnaia

In de MotoGP ging het vandaag eigenlijk maar over één ding, de laatste race van Valentino Rossi. Veel aandacht voor de man die actief is op het hoogste niveau sinds 1996. HIj startte vandaag vanaf de 10e plaats. Vooraan het veld staan er drie Ducati's. Jorge Martin vertrekt van pole en naast hem Bagnaia en Miller. Bij de start zijn het drie Ducati’s gevolgd door twee Suzuki’s die de toon zetten. Veel positie wisselingen en een ieder rijdt volledig voor eigen gewin. Jack Miller lijkt het tempo niet bij te kunnen houden en zakt terug. Nakagami is de eerste die terug kan gaan naar de pitbox. Hij zat achter Valentino Rossi maar verliest de voorkant van zijn Honda en gaat onderuit. Jorge Martin heeft al 7 ronden de leiding maar Bagnaia zit te pushen. Alex Rins zit daar weer vlak achter maar maakt een fout en de 6e DNF van dit seizoen is een feit voor hem. Halverwege de wedstrijd is het Bagnaia die de leiding pakt. Ook Miller heeft het ritme weer te pakken en sluit aan bij Mir die op de derde plaats rijdt. Bagnaia is los en scherpt het ronde record aan. Martin kan hem knap volgen en Jack Miller verschalkt Mir en nu is het weer Ducati op de eerste drie plaatsen. Rossi zit nog steeds op de 10e plaats en rijdt eigenlijk gewoon een goede wedstrijd. Miller is de snelste van het veld en is druk bezig om Martin te achterhalen. Martin kan de Australiër achter zich houden en een volledig Ducati podium is een feit. Alle rijders wachten na start finish Rossi op en nemen afscheid van hem. Danilo Petrucci nam ook afscheid vandaag van het MotoGP veld. Hij heeft meer dan 100 races verreden op het hoogste niveau en gaat komend jaar de Dakar rally rijden.

rossi valencia

De Moto3 werd gewonnen door Xavier Artigas, de Leopard coureur behaald zijn eerste overwinning tijdens de laatste race van dit seizoen. Veel crashes tijdens deze Moto3 race, er kwamen maar 19 rijders over de finish. De kampioen van de Moto2 was nog niet bekend en daar waren nog twee kanshebbers te weten Remy Gardner en Raoul Fernandez. Voor Gardner eigenlijk een eenvoudige klus. Zijn voorsprong is 23 punten dus als hij 3 punten zou halen is hij wereldkampioen. Iedereen is goed weg bij de start maar vroeg in de wedstrijd is er een valpartij waardoor er vloiestof op de baan terecht kwam. Rode vlagsituatie volgt en een sprintrace over 16 ronden is het gevolg. Raoul Fernandez doet wat hij moet doen en gaat er vol voor. Hij rijdt in de top drie terwijl Gardner in het midden van het veld hangt. Fernandez heeft op een gegeven moment maar 4 punten achterstand op Gardner als hij de leiding van de wedstrijd heeft overgenomen. Fernandez wint de race maar dit is niet genoeg. Remy Gardner heeft genoeg punten behaald om zichzelf kampioen Moto2 te noemen. Bo Bendsneyder werd vandaag 25e, in het eindklassement werd Bo 16e met 46 wk punten.

remy gardner 2021

Naast dat er vandaag afscheid is genomen van Rossi en Petrucci is er ook afscheid genomen van Eurosport. Zij hebben afgelopen 7 jaren verslag gedaan van de races maar Ziggo Sport heeft voor de komende drie seizoenen de uitzendrechten weten te bemachtigen.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal