MotoGP: Marquez wint, Quartararo wereldkampioen

Er staan nog drie races op de kalender en Fabio Quartararo heeft 52 punten voorsprong op Bagnaia. Vandaag zou dus de beslissing kunnen vallen of Quartararo zichzelf MotoGP kampioen van 2021 mag noemen. Onder uitstekende omstandigheden werd er op Misano gereden en voor het eerst in de geschiedenis van de MotoGP is de eerste startrij volledig bezet door Ducati met Pecco Bagnaia op pole position.

Een goede start van Jack Miller en hij laat zijn teamgenoog Bagnaia als eerste bocht één in gaan. Quartararo startte heel slecht, bij de eerste doorkomst heeft hij maar 2 plaatsen kunnen winnen en rijdt hij op de 13e positie. Joan Mir had een jumpstart is werd hiervoor bestaft met een dubbele long lap penalty. Deze straf hoeft hij niet in te lossen omdat hij samen met Petrucci onderuit.

Bagnaia, Miller en Marquez zijn de snelste van het veld maar Miller vraagt te veel van zijn voorband en gaat onderuit. Einde race voor hem en Bagnaia zal het vanaf nu alleen moeten doen. Quartararo kruipt langzaam naar voren en met nog 9 ronden te gaan heeft hij de 5e plaats in handen, het gat naar de nummer 4 is ruim 8 seconden. Bagnaia heeft nog steeds de leiding en Marc Marquez blijft strak achter hem rijden. Marquez lijkt vrij eenvoudig te kunnen volgen en hij aast op een foutje van de Ducati rijder en dat foutje kwam er. In bocht 15 gaat Bagnaia onderuit en hij kan niet verder. Fabio Quartararo weet het, hij is de nieuwe wereldkampioen. Marc Marquez heeft de leiding en zijn teammaat Pol Espargaro heeft de tweede plaats in handen op plaats drie de kersverse wereldkampioen. Er zijn nog 3 ronden te rijden en in de voorlaatste bocht is het Enea Bastianini die Quartararo voorbij gaat en de derde plaats opeist. Het zal Quartararo eigenlijk niets schelen, hij is de eerste Franse MotoGP kampioen en hij is zichtbaar geëmotioneerd.

Bo Bendsneyder kon vandaag 4 wk-punten bijschrijven, hij werd 12e in de Moto2 race. Bendsneyder staat met 42 pounten de 15e plek in het Moto2 kampioenschap. Op 7 november is de MotoGP karavaan in Portugal op het circuit van Portimao.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal