• Home
  • Motorsport
  • WK-motorraces terug op Spa-Francorchamps: EWC Endurance vanaf 2022

WK-motorraces terug op Spa-Francorchamps: EWC Endurance vanaf 2022

Het is officieel: de EWC 24 Uur van Spa voor motoren vindt plaats op 4 en 5 juni 2022. Dit betekent een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het honderd jaar oude circuit met de terugkeer van Spa-Francorchamps op de kalender van het Endurance Wereldkampioenschap (EWC).

Het circuit van Spa-Francorchamps, waar van 1973 tot 2003 de beroemde race op de Endurance-kalender stond als de 24 Uren van Luik, biedt nu enduranceraces voor motoren op een zeer snel, vloeiend parcours met legendarische bochten zoals Raidillon, Double Gauche, Bruxelles en Chicane.

Melchior Wathelet, voorzitter van de raad van bestuur van het Circuit de Spa-Francorchamps
“We zijn er trots op dat we opnieuw een endurance race voor motoren mogen organiseren: de langverwachte terugkeer van een 24-uurs motorrace op het Circuit van Spa-Francorchamps als onderdeel van een kalender met daarop een aantal andere legendarische circuits. Een meer dan symbolische datum ook, aangezien de allereerste race op ons circuit een motorrace was en we vieren ons honderdjarig bestaan vanaf augustus 2021.”

Jos Driessen, voorzitter van de FMB (Belgische Motorfederatie)
“De 24 Uren van Luik, sinds 1971 georganiseerd door het AMC RAC Junior Luik en vanaf 1973 op het Circuit van Spa-Francorchamps, was tot 2003 een van de belangrijkste internationale motorevenementen in ons land. Het was het jaarlijkse evenement voor vele Belgische en buitenlandse motorsportliefhebbers en een klassieker op de FMB- en FIM-sportkalender. Daarnaast behaalde ons land meerdere wereldtitels (Richard Hubin, Stéphane Mertens, Team Wim Motors) en werd dit jaar onze landgenoot Xavier Siméon met het Yoshimura Sert Motul team wereldkampioen. Ik ben dan ook erg blij dat ik opnieuw zo'n prestigieus motor-endurance-evenement kan verwelkomen en wil het Circuit van Spa-Francorchamps bedanken voor alle inspanningen die zijn geleverd om de terugkeer van dit evenement naar België mogelijk te maken.”

François Ribeiro, Head of Discovery Sports Events
“De terugkeer van de EWC 24H Spa Motos is een belangrijke stap in de groei van het wereldkampioenschap endurance. Rijders, teams en fans over de hele wereld kennen het beroemde circuit van Spa-Francorchamps. Sinds onze eerste gesprekken met Nathalie Maillet in mei 2016 hebben circuitmanagement, de FIM en de FIA ​​samengewerkt aan een plan om het circuit aan te passen aan de terugkeer van het motorrijden, zonder het DNA te veranderen. Dat plan wordt in 2022 werkelijkheid. Het evenement staat gepland voor begin juni in de komende 10 jaar. We willen dat het niet alleen een van de meest uitdagende enduranceraces op de EWC-kalender wordt, maar ook een grote bijeenkomst voor motorfans, die in de best mogelijke omstandigheden worden verwelkomd op het mooiste circuit ter wereld.”

Jorge Viegas, FIM President
“Met grote trots kunnen we de terugkeer van de 24H Spa EWC Motos aankondigen! Na twee moeilijke jaren, waarin onze promotor Discovery Sports Events, de organisatoren, de nationale federaties en de FIM hun inspanningen moesten verdubbelen om het FIM World Endurance Championship te behouden, staan ​​de vlaggenschipevenementen eindelijk weer op de kalender voor 2022. We kijken uit naar tot ziens voor een extreem competitief seizoen waarin de hoofdrolspelers de strijd aan kunnen gaan op het legendarische Circuit de Spa-Francorchamps.”


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal