• Home
  • Motorsport
  • Ten Kate Racing Yamaha pakt tiende World Supersport wereldtitel

Ten Kate Racing Yamaha pakt tiende World Supersport wereldtitel

Dominique Aegerter is de 2021 World Supersport kampioen. Een derde plaats tijdens de tweede race in Argentinië was ruim voldoende om de titel veilig te stellen. Het is de tiende World Supersport titel voor Ten Kate Racing en de elfde in totaal. Het is de eerste wereldtitel van het Nederlandse team als Ten Kate Racing Yamaha.

Zondagmiddag werd de tweede World Supersport race op het Circuito San Juan Villicum in Argentinië verreden. Dominique Aegerter begon met een voorsprong van 52 punten in het kampioenschap aan de wedstrijd. Als de Ten Kate Racing Yamaha rijder erin slaagde om na afloop van de race 50 punten of meer voor te staan, dan zou de wereldtitel binnen zijn. Aegerter moest vanaf de tweede startrij vertrekken. Leonardo Taccini, de vervanger van Galang Hendra Pratama, startte vanaf de achttiende plaats.

Aegerter had een goede start, maar moest in de eerste bocht uitwijken voor een crash vlak voor hem waar ook titelconcurrent Steven Odendaal bij betrokken was. Aegerter kwam vanaf de negende plaats met een hoog tempo snel naar voren. In de zevende ronde kwam de Zwitser aan op de derde plaats en deze positie wist hij tot de finish vast te houden. Deze veertiende podiumplaats van het seizoen was ruim voldoende om de wereldtitel veilig te stellen. Taccini had een goede start en reed na de eerste ronde binnen de top-tien. Na negentien ronden kwam de jonge Italiaan keurig als elfde over de finish, waarmee hij vijf WK-punten scoorde tijdens zijn optreden voor Ten Kate Racing Yamaha.

Wij zijn als Ten Kate Racing Yamaha enorm trots op het succes met Dominique Aegerter! Deze wereldtitel betekent voor ons als team:

  • De eerste wereldtitel voor Dominique Aegerter
  • De 10e World Supersport titel voor Ten Kate Racing ??
  • De 11e wereldtitel voor Ten Kate Racing ??
  • De 1e wereldtitel voor Ten Kate Racing Yamaha

Dominique Aegerter: “Ik heb hier bijna geen woorden voor. We hebben een fantastisch seizoen gehad met meer dan tien overwinning en veertien podiumplaatsen. Het is geweldig om als nieuwkomer in deze klasse gelijk wereldkampioen te worden. Ik wil het Ten Kate Racing Yamaha team bedanken, want ze hebben dit seizoen fantastisch werk geleverd. Ook vandaag was de motor weer beter dan gisteren. Ik had een beetje geluk in de eerste bocht, maar ik ben blij om op het podium te eindigen. Ik wil ook al mijn sponsoren bedanken, want zonder hen stond ik hier niet. Vanavond is het tijd om feest te vieren!”

Leonardo Taccini: “Het was overall een goed weekend. We hebben ons constant verbeterd. Vandaag in de warm up hebben we een goede stap gemaakt. Ik had een goede start en een goed tempo. Uiteindelijk op P11 geëindigd, wat mijn beste resultaat van het seizoen is. Het weekend ging heel snel waardoor ik de afstelling nog niet helemaal op mijn rijstijl kon aanpassen. Ik wil het Ten Kate Racing Yamaha team bedanken voor deze geweldige kans om buiten Europa te rijden. En ik wil Dominique Aegerter feliciteren met zijn wereldtitel: geweldig gedaan!”

Teammanager Kervin Bos: “Wat een ongelofelijk gevoel! De tiende World Supersport titel voor Ten Kate Racing en de elfde in totaal. Het is een emotionele periode geweest, maar we zijn fantastisch teruggekomen met Yamaha. In ons comeback seizoen in de World Supersport zijn we meteen kampioen geworden. Dat verdient een zeer groot compliment aan het volledige team, al onze partners en natuurlijk Dominique! Vanaf het begin dat we met hem dit avontuur zijn aangegaan was het gevoel uitstekend. Zijn mentaliteit past perfect bij Ten Kate Racing en dat hebben we samen laten zien dit seizoen!”


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal