MotoGP: Marc Marquez heer en meester in Amerika

Afgelopen dagen is er veel gesproken over Circuit of the Americas, veel klachten door de coureurs over het slechte asfalt. De baan is erg hobbelig en sommige geven aan dat dit de veiligheid in de weg staat van de coureurs. Klachten of niet, er werd gereden vandaag. Met een luchttemperatuur van ruim 30 graden en een asfalttemperatuur van boven de 40 graden is het ronduit heet tijdens de Red Bull Grand Prix of the Americas.

Pecco Bagnaia vertrok voor de derde opeenvolgende race van pole position, naast hem Quartararo en Marc Marquez. Laatstgenoemde had een superstart en komt als eerste door bocht één. In de eerste twee ronden vinden hier en daar positiewisselingen plaats. Nakagami verliest de controle over zijn motor in bocht twaalf, hij stapt wel weer op maar een goede klassering zit er niet in voor de Japanner. Ook Zarco gaat onderuit, hij schiet in bocht één eraf, einde race. Jack Miller startte van een 10e positie maar heeft een flinke opmars doorgemaakt. Na 8 ronden heeft hij de vierde plaats in handen en heeft hij aansluiting bij de leiders van de wedstrijd. Halverwege de race heeft Marc Marquez ruim 3 seconden voorsprong op Fabio Quartararo. Miller heeft te veel gevraagd van zijn achterband, hij zakt langzaam terug in het veld. Marquez is heer en meester in Austin en wint voor de 7e keer op deze baan. Quartararo pakt de tweede plek en Pecco Bagnaia maakt het podium compleet.

De Moto3 race verliep verre van soepel. Salac ging er hard af met een highsider. Rode vlag situatie was het gevolg. Een herstart volgde met een sprintrace over 5 ronden. Met John McPhee aan de leiding ging Denis Öncü te snel naar de binnenzijde van de baan waardoor hij met zijn achterwiel het voorwiel van Alcoba een tik gaf. Deze ging onderuit en Migno en Acosta gingen op hoge snelheid vol over de motor heen. Drie rijders onderuit maar wonderwel niemand gewond, dit had heel anders kunnen aflopen. Bo Bendsneijder werd 15e tijdens de Moto2 race. Deze werd gewonnen door Raoul Fernandes die nu nog maar 9 punten achterstand heeft op de leider in het Moto2 kampioenschap Remy Gardner. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan en de eerst volgende race is 24 oktober op het Italiaanse circuit van Misano.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal