• Home
  • Motorsport
  • Inschrijving 2022 Molenaar NSF100 Cup voor kids tussen 9 en 13 jaar geopend

Inschrijving 2022 Molenaar NSF100 Cup voor kids tussen 9 en 13 jaar geopend

Ben jij tussen de 9 en 13 jaar en droom jij ervan om de plaats van Valentino Rossi over te nemen in de MotoGP? Jezelf inschrijven voor de selecties van de Molenaar NSF100 Cup 2022 kan je misschien wel een stapje dichterbij brengen om motorcoureur op het allerhoogste niveau te worden! Ben je tussen de 9 en 13 jaar en heb je ervaring op 2 wielen, grijp dan nu je kans en schrijf je snel in! 

Vanaf het eerste seizoen van de Molenaar NSF100 Cup in 2009 zijn er aardig wat coureurs doorgestroomd naar WK-niveau, waarvan Bo Bendsneyder in de Moto2 en regerend kampioen in de WorldSupersport300 Jeffrey Buis bekende voorbeelden zijn. Ieder jaar zien we coureurs uit de Cup de overstap maken naar een zwaardere klasse, op nationaal of internationaal niveau, op weg om in de voetsporen van Buis of Bendsneyder te treden. En wie weet zelfs van Valentino Rossi! Vorig jaar werd de minimum leeftijd om deel te kunnen nemen aan de Molenaar NSF100 Cup verlaagd van 10 naar 9 jaar. Dat het een goede keuze was is inmiddels wel bewezen, met een groot aantal zeer jonge coureurs die om de podiumplaatsen meestrijden. Goed nieuws dus voor alle kids die tussen de 9 en 13 jaar jong zijn en door willen stromen vanuit de diverse minibike-klassen. Maar ook karten, trial of cross kan een prima basis zijn voor het racen met de Honda NSF100. Uiteraard is daarnaast een flinke dosis motivatie en doorzettingsvermogen van groot belang!

Wat kan je verwachten?

Een raceseizoen bestaat uit een voorjaarstraining en 8 wedstrijddagen die worden verreden op de TT Junior Track in Assen en diverse andere (kart)banen. Voor nieuwelingen is er een eigen Rookie-klassement. De wedstrijden worden gefaciliteerd door de KNMV en zijn onderdeel van het NK Junior Moto Racing. Een toegewijde Molenaar NSF100 crew en een KNMV MT trainer begeleiden de jonge coureurs tijdens alle trainingen en wedstrijden.

Schrijf je snel in voor de selecties

Dat kan tot 1 oktober via de website www.nsf100championship.nl/inschrijven . Daar vind je ook alle informatie over de voorwaarden, selectieronden, en wat je van een seizoen lang racen in de Molenaar NSF100 Cup mag verwachten. Twijfel je nog en wil je meer weten over de competitie? Neem dan contact op, dat kan ook via de website. En wie weet rijd jij volgend jaar ook in het rood wit blauw van de Molenaar NSF100 Cup!


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal