• Home
  • Motorsport
  • Organisatie Isle of Man TT onthult plannen 2022 en 2023

Organisatie Isle of Man TT onthult plannen 2022 en 2023

Op de avond waarop dit jaar eigenlijk de Senior TT race verreden zou worden kwam de organisatie van de Isle of Man TT met belangrijk nieuws voor de TT van 2022.

Eén van de opvallendste mededelingen? Vanaf volgend jaar zijn alle kwalificaties en races live te zien. Via een streaming service zou alles op en naast de baan te volgen moeten zijn. In de lente van 2022 komt het eigen streaming platform online en gebruikers kunnen via het (inmiddels bekende) Live-pass systeem de content streamen. Met de Live-pass is er ook toegang tot aanvullende programmering en (historische)documentaires over de TT.
De afgelopen jaren werd er in de avonden alleen een samenvatting uitgezonden.

2022 race schema
Ook werd het schema voor de 2022 editie van de Isle of Man TT bekend gemaakt. Het evenement zal volgend jaar plaatsvinden van zondag 29 mei tot en met vrijdag 10 juni. Er zijn wat kleine aanpassingen gedaan, zo zal de eerste kwalificatie sessie direct op zondagmiddag plaatsvinden, de overige kwalificatie sessies zullen wel gewoon in opeenvolgende avonden verreden worden.
Om het doordeweekse gebruik van het parcours terug te dringen zijn er nu op race-dagen warm-up sessies van één ronde voor iedere race en zijn er minder vrije trainingen.

Nieuwe naam
De Lightweight TT heet voortaan 'Supertwin TT'. Ook zijn de reglementen voor deze klasse aangepast. Het is nu toegestaan om met een tweecilinder motorfiets met maximaal 700cc aan te treden. Nu kunnen Aprilia en Yamaha met respectievelijk de RS660 en MT-07/YZF-R7 voor het eerst in de (moderne) geschiedenis van de TT meedoen in deze klasse.

Zijspan
Voor de zijspan klasse is het volgend jaar toegestaan om gebruik te maken van een tweecilinder motor met maximaal 900cc. Er mag ook nog steeds gebruik gemaakt worden van een viercilinder met maximaal 600cc of een driecilinder met maximaal 675cc.

Plannen voor 2023
Voor 2023 komen er nog meer races en race-dagen op het programma te staan.
De race-dagen gaan van vier naar zes en het aantal races gaat van acht naar tien. De Superstock en Supertwin krijgen allebei twee races. Ook zal er in 2023 een nieuwe veerboot aan de huidige bezetting worden toegevoegd om zo nog meer mensen naar het eiland te kunnen vervoeren in 2023.

Foto: Duke Travel Facebookpagina.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal