• Home
  • Motorsport
  • IDC Wegrace 2021 gaat van start: zaterdag 1e races TT-Circuit Assen
IDC Wegrace 2021 gaat van start: zaterdag 1e races TT-Circuit Assen

IDC Wegrace 2021 gaat van start: zaterdag 1e races TT-Circuit Assen

Nadat de eerste twee ronden van het 2021 International Dutch Championship (IDC) seizoen geen doorgang konden vinden vanwege de corona-pandemie, is het zaterdag 5 juni dan toch zover. De IDC-organisatie heeft van de verschillende betrokken autoriteiten groen licht gekregen voor de organisatie van de races op het TT-Circuit in Assen. Het 2021 seizoen, dat tot nu dus to tweemaal toe uitgesteld, gaat daarmee zaterdag alsnog van start. 

International Dutch Championship is de nieuwe naam voor de OW-Cup, waarvoor de afgelopen jaren ook wel de ONK-benaming van het Open Nederlands Kampioenschap werd gebruikt. Die naam was vrijgekomen nadat de KNMV zo goed als stopte met het (laten) organiseren van races op het circuit. Ondanks de naamverandering blijft het IDC daarmee het hoogste Nederlandse kampioenschap voor circuitracers. Gebleven zijn dan ook de benamingen Dutch Superbikes en Dutch Supersport voor de belangrijkste klassen, met daaronder de meer op breedtesport gerichte ProClass 600 & 1000 en SportClass 600. 

Het evenement zal komende zaterdag als een zogenaamde type 3 geluidsdag verreden worden, wat door het lagere toegestane geluidsniveau nog wel een uitdaging wordt voor de CRT-organisatie en de coureurs. Daarnaast gelden de nodige beperkende maatregelen in verband met de corona-pandemie. Zo zal het evenement verreden worden zonder publiek, worden er per coureur slechts drie functionele begeleiders op de paddock toegelaten en ook blijft de 1,5 meter afstand gehandhaafd. Alle verslaggeving is te volgen via Racesport.nl.

Foto: Druijff Racing / JTS Fotografie

Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen