MotoGP: Jack Miller verslaat iedereen op Jerez

MotoGP: Jack Miller verslaat iedereen op Jerez

De tweede race van de MotoGP op Europese bodem in 2021 was vandaag op het circuit van Jerez. Het circuit waar Marc Marquez vorig jaar dermate hard viel dat zijn seizoen ten einde was en er een flink aantal operaties aan de pas moesten komen om het weer terug op de motor te krijgen. Wrang voor hem was dat hij afgelopen zaterdag op Jerez wederom hard ten val kwam. Een check in het ziekenhuis moest uitwijzen of er niets gebroken was bij de Honda rijder, maar hij kon vandaag gewoon van start gaan, zij het met een aantal kneuzingen.

Yamaha rijder Fabio Quartararo mocht van pole vertrekken en hij kon vrij snel een klein gat slaan naar Jack Miller, die met zijn Ducati op ongeveer anderhalve seconde reed van de Fransman. Even lijkt het er op dat Quartararo probleemloos de eerste plaats gaat opeisen, maar opeens gingen zijn rondetijden omhoog en kon de rest snel bij hem in de buurt komen. Jack Miller nam de eerste plaats over van de Yamaha fabrieksrijder en ook Bagnaja kon zijn teammaat snel volgen en zo was het Ducati één en twee. Quartararo zakte snel terug in het veld en het leek er op dat er een probleem met de Yamaha was. Dit blijkt achteraf niet met de motor te zijn maar, door armpump kon hij het tempo niet meer bijhouden en kwam hij als 13e over de finish. Jack Miller, drie weken geleden ook nog voor armpump geopereerd, won hierdoor zijn tweede MotoGP race en Pecco Bagnaia werd tweede. Franco Morbidelli had 0.7 seconden voorsprong op Takaaki Nakagami en maakte op zijn Yamaha het podium compleet.

Bo Bendsneijder wist vandaag één WK-punt binnen te halen door als 15e over de finish te komen in de Moto3. Hij kampt met hetzelfde probleem als Quartararo, waarvoor hij komende week door de bekende MotoGP-arts Dr. Xavier Mir zal worden onderzocht. Jasper Iwema had vandaag zijn debuut in de MotoE klasse. Dit was de eerste race van het seizoen in deze klasse waarbij er alleen elektrisch aangedreven motoren aan de start verschijnen. Iwema kwam als 11e over de finish.

Foto: Ducati.com


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal