• Home
  • Motorsport
  • Orla Chennaoui nieuwe presentatrice MotoGP op Eurosport
Orla Chennaoui nieuwe presentatrice MotoGP op Eurosport

Orla Chennaoui nieuwe presentatrice MotoGP op Eurosport

De Britse presentatrice Orla Chennaoui zal bij de MotoGP-uitzendingen op Eurosport de presentatie van de Nederlandse uitzendingen op zich gaan nemen. In de afgelopen tijd was Chennaoui vooral presentatrice bij wielrennen voor Eurosport, maar in een recent bericht kondigt Eurosport's moederbedrijf Discovery aan dat ze een bredere rol binnen de sportzender krijgt, waaronder dat van 'host' bij de Nederlandse MotoGP-uitzendingen. De Noord-Ierse Orla Chennaoui (41) heeft een zéér ruime achtergrond in televisie en sportverslaggeving. Ze spreekt naast Engels ook Frans, Duits, Italiaans, Portugees en Spaans en woont in Amsterdam met haar echtgenoot Mourad (45) en kinderen Eve (6) en Austin (2). 

Eurosport had in het verleden jarenlang de rechten voor de MotoGP-uitzendingen in heel Europa, maar verloor die in 2009, toen Dorna besloot de rechten per land te gaan verkopen. Na diverse wisselende rechthebbenden (RTL, Carchannel, Sport1), kreeg de Europese sportzender de uitzendrechten voor MotoGP-uitzendingen in 2015 terug, met eigen uitzendingen voor Nederland, België en later ook Roemenië. Voor 2019 werd een driejarige verlenging overeengekomen, die afloopt aan het einde van dit seizoen 2021. 

De start van het MotoGP-seizoen 2021 staat vooralsnog gepland voor 28 maart in Qatar. Voor die tijd zullen op hetzelfde circuit al een aantal officiële tests plaatsvinden. Naast de TV-uitzendingen Op Eurosport worden de trainingen en races ook gestreamd via Discovery Plus, de opvolger van de Eurosportplayer


Share

Laatste Nieuws

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen