• Home
  • Motorsport
  • Bo Bendsneijder blijft in 2021 toch Moto2 Grand Prix coureur

Bo Bendsneijder blijft in 2021 toch Moto2 Grand Prix coureur

Bo Bendsneyder zal ook in 2021 uit blijven komen in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De coureur uit Rotterdam heeft op het laatste moment een aanbod gekregen van het Pertamina Mandalika SAG Team om ook komend seizoen actief te blijven in de middenklasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Het Pertamina Mandalika SAG Team was ook wel bekend als het voormalige Stop And Go (SAG) team. Het team had vorig jaar Maleisische Onexox sponsoring  maar is gevestigd in Spanje met Edu Perales als teameignaar. Pertamina is het Indonesische energiebedrijf van de regering, terwijl Mandalika de naam van een Indonesische regio is, waar in de toekomst een MotoGP-circuit moet liggen. Bendsneijder heeft zelf ook Indonesische roots. 

Bendsneyder zal binnen het team de plaats in gaan nemen van Kasma Daniel. Naast Daniel reed ook Remy Gardner afgelopen seizoen voor het SAG-team. De Australiër scoorde maar liefst vier podiums en schreef de laatste Moto2 race van het seizoen in Portimão op overtuigende wijze op zijn naam. De Nederlander treft komend seizoen binnen het Pertamina Mandalika SAG Team de ervaren Tom Lüthi als teamgenoot, terwijl hij zeer waarschijnlijk op een Kalex komt te rijden, met voorsprong de meest voorkomende en beste Moto2-motorfiets van de afgelopen jaren

Bo Bendsneyder: ”Ik ben echt blij om volgend jaar voor het Pertamina Mandalika SAG Team uit te gaan komen. Ze zijn een team dat al geweldige resultaten heeft laten zien en ik kan niet wachten om me samen met hen op het nieuwe seizoen voor te gaan bereiden. Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om het team en de sponsors te bedanken dat ze mij deze kans hebben gegeven.”

Bendsneijder had al een contract getekend om in 2021 in het WK Supersport te rijden, nadat zijn contract met het Nederlandse RW Racing GP niet werd verlengd. Toch kon hij deze kans alsnog aangrijpen. De Rotterdammer en het Pertamina Mandalika SAG Team zullen zich gedurende de winterstop gaan voorbereiden op volgend seizoen dat hopelijk op zondag 28 maart 2021 van start zal gaan op het Losail International Circuit in Qatar. 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal