• Home
  • Motorsport
  • 2021 Molenaar NSF100 jeugdcompetitie al klaar voor de start

2021 Molenaar NSF100 jeugdcompetitie al klaar voor de start

Traditioneel wordt een nieuw seizoen van de Molenaar NSF100 Cup in december al afgetrapt. Ook voor seizoen 2021 kon er in aangepaste vorm een kick-off worden georganiseerd bij Arie Molenaar Motors in IJsselstein. De coureurs kregen daarbij niet alleen uitleg over de competitie maar ook hun Damen-raceoutfits werden aangemeten en Shoei-helmen op maat gemaakt. 

2020 is een jaar om nooit te vergeten. Corona drukte haar stempel ook op het wegraceseizoen, maar desondanks kon er een volledig kampioenschap van de Molenaar NSF100 Cup worden verreden. In 2021 zal het dertiende seizoen van de nog altijd even succesvolle opstapklasse worden verreden met maar liefst 21 coureurs, waaronder 12 nieuwkomers die voor hun eigen Rookie-klassement zullen strijden. 

Waar normaal gesproken de jonge talenten bij elkaar komen tijdens de kick-off, werd er op zaterdag 12 december een aangepaste editie georganiseerd bij Arie Molenaar Motors in IJsselstein. Een voor een en met inachtneming van de geldende maatregelen werden de coureurs ontvangen. Nadat organisator Carla Molenaar individueel uitleg over het nieuwe seizoen had gegeven werden er samen met Arie Molenaar en rijderscoach Leon Bovee de doelstellingen voor seizoen 2021 doorgenomen. 

Aansluitend werden door Damen Motorkleding de maten opgemeten om iedere coureur met een perfect passende race-outfit aan de start te kunnen laten verschijnen. Overalls, laarzen en handschoenen werden gepast. Tenslotte werden de hoofden van de jonge talenten professioneel opgemeten volgens het Shoei Personal Fitting system door specialist Sharon van Soest. Verspreid over de hele dag kon het programma geheel Corona-proof worden afgewerkt.

Veiligheid staat altijd voorop in de Molenaar NSF100 Cup en alle coureurs zullen dan ook ruim voor de voorjaarstrainingen een perfect passende outfit uitgereikt krijgen. Ook zijn er recent een aantal nieuwe Honda NSF100 motoren gearriveerd en zal komend seizoen een toegewijde NSF100-crew en een KNMV MT-trainer als rijderscoach de coureurs door het seizoen heen begeleiden. Het seizoen bestaat uit een voorjaarstraining en acht wedstrijden, zodra de wedstrijdkalender bekend is zal deze worden gepubliceerd op de website. 

Molenaar NSF100 Cup 2021 coureurs:

Yauri Crienen*
Matthew David*
Noemie Donk*
Ben Ryan Goodwin
Dean Gouw*
Timo Kubbinga*
Thije Ligtermoed
Viggo Megard
Guy Mirer
Shayden Rodgers*
Kyano Schoo*
Timo Suos*
Luuk de Vries*
Jay-Jay den Hoed*
Jurrien van Crugten
Bart van Duinen
Julian van Kalkeren
Luca van der Velde*
Maxim Westra
Jahmairo Williams*
Daniel Wouda

* rookie 2021

KNMV NK Junior Moto wedstrijdkalender 2021

Za 10-04 Assen, TT Junior Track, trainingsdag
Za 08-05 Assen, TT Junior Track, trainingsdag
Zo 09-05 Assen, TT Junior Track, race 1
Ma 24-05 Staphorst, De Tippe, race 2
Za 05-06 Berghem, Circuit Park Berghem, race 3
Za 19-06 Veldhoven, De Lansard, race 4
Za 10-07 Assen, TT Junior Track, race 5
Za 04-09 Veldhoven, De Lansard, race 6
Za 02-10 Assen, TT Junior Track, race 7
Zo 03-10 Assen, TT Junior Track, race 8


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal