• Home
  • Motorsport
  • FIM lanceert FIM Quality Product (FQP) licensing programma

FIM lanceert FIM Quality Product (FQP) licensing programma

De internationale motorsportbond FIM introduceert vandaag het FIM Quality Product (FQP) label. FQP is een op marketing gericht licentieprogramma dat tot doel heeft "een substantiële verbinding te creëren tussen de FIM wereldkampioenschaps-evenementen en de industrie via een licentieprogramma dat is afgestemd op de FIM-normen". De FIM meldt dat om in aanmerking voor het FQP te komen, aan strenge eisen moet worden voldaan, maar in feite gaat het over een licentieprogramma, waarbij bedrijven tegen betaling het goedkeuringslabel van de FIM mogen gebruiken voor marketingcommunicatie.

Het nieuwe FIM Quality Product-label biedt volgens de FIM zelf aan belanghebbenden binnen de motorfietsindustrie 'een geweldige kans om dit erkende keurmerk te krijgen', dat kan worden gebruikt in communicatie- en marketingmateriaal. Daarbij moet aan 'relevante strenge eisen' worden voldaan, maar om een product of dienst het FIM Quality Product-label te geven, moet het vervolgens als eerste voldoen aan "de internationale normen met betrekking tot marktdistributie die zijn vastgelegd door de FIM". Daarnaast zegt de FIM dat in het licentieproces echter ook rekening houden met andere aspecten als veiligheid, gezondheid, prestaties, ethische normen waaronder zakelijke praktijken en verantwoordelijkheid voor het milieu. 

Het doel van dit nieuwe programma is uiteindelijk dat de FIM producten en diensten aanbeveelt, zowel op als buiten de circuits. De inkomsten die door het FQP-programma worden gegenereerd, zullen volgens de FIM "bijdragen aan de voortdurende ontwikkeling van het motorrijden en door middel van opleiding, training en bewustmaking zal dit programma alle motorrijactiviteiten - zowel sportief als niet-sportief - sterker, veiliger en toegankelijker maken voor een breder publiek". 

Fabio Muner - Directeur Marketing en Communicatie van de FIM: "Geen enkele andere organisatie kan rekenen op hetzelfde wereldwijde netwerk in de motorbranche. Als zodanig is de FIM perfect in staat om haar schat aan kennis en ervaring op dit gebied te gebruiken teneinde dit erkende en vertrouwde programma te bieden. Wanneer motorrijders het FIM Quality Product-label zien, zullen ze weten dat het product of de dienst deze status pas heeft gekregen nadat het een robuust proces heeft doorlopen. Het is de kracht van dit licentieprogramma, zelfs als de doelstellingen ervan niet afhankelijk zijn van de kwaliteitsverbetering van de marktproducten, maar veel meer om de toch al kwalitatief goede producten te erkennen." 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal