• Home
  • Motorsport
  • Eurosportplayer wordt Discovery Plus met MotoGP, WorldSBK, EWC, MXGP...

Eurosportplayer wordt Discovery Plus met MotoGP, WorldSBK, EWC, MXGP...

Eurosportplayer, de online streamingdienst van Eurosport, zal komend jaar opgaan in discovery+ van moederbedrijf Discovery Inc. Voor bestaande abonnees van de Eurosportplayer betekent het een uitbreiding van het huidige abonnement, zonder extra kosten. Een woordvoerster van Discovery benadrukt dan ook dat kijkers van de Eurosportplayer er vooral iets bij krijgen. De overgang staat ingepland om vóór de Olympische spelen van Tokyo in te gaan, maar is voor die deadline nog wel afhankelijk van een aantal technische uitdagingen. 

Eurosport heeft de uitzendrechten voor de belangrijkste wereldkampioenschappen in de motorsport: voor MotoGP  is dat zo voor Nederland en Vlaanderen, maar voor veel andere kampioenschappen heeft het de rechten voor heel Europa en vaak ook daarbuiten. Qua motorsport zijn de belangrijkste voorbeelden daarvan WorldSBK (World Superbikes en Supersport), MXGP motorcross (MXGP & MX2), EWC Endurance, MotoAmerica en de Dakar Rally. Daar komt vanaf 2022 ook het WK SpeedwayGP bij, waarvan dochterbedrijf Eurosport Events de organisator wordt, net zoals ze dat nu al voor EWC Endurance zijn. 

Eurosport werkt al lang aan haar online streamingdienst, die tot nu toe als EurosportPlayer werd gepromoot. De pan-Europese sportzender is echter sinds 2015 onderdeel van DIscovery, met meer zenders als TLC, ID en Animal Planet in haar portfolio. Daar is vandaag de wereldwijde lancering aangekondigd van discovery+ als 'streamingdienst voor real-life entertainment'. Buiten de VS gaat de lancering van discovery+ nog 25 landen omvatten. De wereldwijde lancering is in november al begonnen in India, de UK en Ierland. 

Discovery+ gaat begin januari 2021 in Nederland van start. Een abonnement is na de lancering af te sluiten via de discovery+ app. De prijs van een discovery+ abonnement is gelijk aan een abonnement op het huidige Dplay: €3,99 per maand of €39,99 per jaar. Voor abonnees van de EurosportPlayer geldt een omzetting tegen dezelfde prijs als nu voor de player wordt betaald. 

Update 8 januari 2021: Vandaag is Discovery Plus gelanceerd in Nederland. De twee Eurosport zenders maken nog geen deel uit van het aangeboden zenderpakket, maar worden wel al aangekondigd als "Discovery+ Sports". 

"Met een discovery+ abonnement krijgen kijkers toegang tot een zeer uitgebreide catalogus aan real-life entertainment uit binnen- en buitenland en sport. In Nederland is Discovery sinds 2019 aanwezig op de video-on-demand markt met de streamingsdienst Dplay. Nu discovery+ wereldwijd wordt gelanceerd, zal Dplay begin januari opgaan in discovery+. (...)
Naast real-life entertainment is ook de content van Eurosport beschikbaar op discovery+. Grand Slam-tennis, wielrennen, motorsport en nog veel meer topsport, ze zijn allemaal te streamen. Bovendien is het streven om volgende zomer met Tokyo 2020 dé streamingsdienst van de Olympische Spelen te zijn. Dan is discovery+ de beste plek om elk moment, elke sport en elke medaille te bekijken."


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal