2021 Isle of Man TT wegraces nu al afgelast

Na één overgeslagen TT wegens COVID-19, heeft het Department for Enterprise van het Isle of Man vandaag  aangekondigd dat de legendarische TT-wegraces ook volgend jaar nog niet zullen terugkeren naar het eiland Man vanwege de aanhoudende effecten van de pandemie. Het evenement vindt normaliter traditioneel plaats in de laatste week van mei en de eerste week van juni. Het idee om de TT in 2021 te verplaatsen naar de datum in augustus van de Classic TT en Manx Grand Prix is wel besproken, maar de grootte, planning en vele andere logistieke problemen maakten het volgens de overheidsinstantie onwerkbaar. Of de Classic TT/Manx GP dan wel in augustus door zal gaan, is nog afwachten. 

 De data voor de Isle of Man TT Races 2022 zijn nu vastgesteld op zaterdag 28 mei tot en met zaterdag 11 juni 2022.

In een vandaag vrijgegeven verklaring zei Lance Skelly, Minister van het Department for Enterprise van de regering van het eiland Man: "We onderschatten de teleurstelling niet die deze beslissing bij veel mensen zal veroorzaken. We nemen echter een vroege en logische beslissing om zekerheid en duidelijkheid te bieden aan de racefans en alle andere betrokkenen bij ons evenement. De TT is afhankelijk van duizenden vrijwilligers en functionarissen vanuit een breed scala aan organisaties. We kunnen nu niet op verantwoorde wijze opereren en ons ertoe verbinden om in juni tienduizenden mensen op het eiland te verwelkomen, ondanks de vooruitgang in de richting van een vaccinatieprogramma wereldwijd en op het eiland. We hebben alle mogelijke opties geëvalueerd, inclusief het verplaatsen van de TT naar een datum later in het jaar, maar er zijn complexiteiten en risico's, waaronder opschaling van bepaalde infrastructuur en kritieke elementen van de TT, evenals bestaande bewoners- en bezoekersreizen eind augustus, wat voor duizenden mensen een verdere ontwrichting van hun leven zou veroorzaken." 

Peter Hickman, houder van het TT-ronderecord en de IoM-TT topcoureur van dit moment, gaf zijn mening aan BikeSocial: "Ik ben enorm teleurgesteld. Het is duidelijk dat de TT een belangrijk deel van mijn seizoen en mijn carrière betreft, dus om dat dan twee jaar op rij weg te zien vallen, is een enorme dreun. Ik begrijp de redenen natuurlijk, maar met al het positieve nieuws over vaccins op dit moment, kan ik niet anders dan het gevoel hebben dat ze te vroeg een beslissing nemen... "  


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal