• Home
  • Motorsport
  • Valentino Rossi heeft corona-virus met ziekteklachten
Valentino Rossi heeft corona-virus met ziekteklachten

Valentino Rossi heeft corona-virus met ziekteklachten

Yamaha Motor meldt dat Valentino Rossi dit weekend niet aanwezig zal zijn op de Gran Premio de Aragón omdat hij besmet is met het corona-virus en daar ook daadwerkelijk klachten van heeft.  Eerder bleek al een Yamaha engineer besmet maar zonder klachten, waardoor zes Japanse engineers niet naar de races in Le Mans konden. 

Op zondag 11 oktober verliet Rossi het circuit van Le Mans en reisde terug naar zijn huis in Tavullia, Italië.  Op dinsdag 13 oktober onderging Rossi de gebruikelijke PCR-test (Polymerase Chain Reaction), die verplicht is voor degenen die tussen de races door hun huis bezoeken. Het resultaat was de volgende dag beschikbaar en het was negatief. Op woensdag 14 oktober voelde Rossi zich helemaal fit en trainde hij thuis zonder symptomen of ongemakken. Op donderdag 15 oktober werd hij 's ochtends wakker en voelde hij zich een beetje pijnlijk. Hij had lichte koorts en belde onmiddellijk een dokter. De arts heeft twee tests uitgevoerd: Een 'snelle PCR-test', die wederom met een negatief testresultaat terugkwam en een standaard PCR-test, waarvan het resultaat donderdag 15 oktober om 16.00 uur lokale tijd arriveerde. Helaas was dit resultaat positief. 

Tijdens Rossi's verblijf bij hem thuis van zondagavond (11 oktober) tot vandaag (15 oktober), heeft hij GEEN contact gehad met iemand die momenteel aanwezig is op de Gran Premio de Aragón, inclusief VR46 Academy-rijders, VR46-personeel, Monster Energie Yamaha MotoGP-teamleden enz. De toestand van Rossi zal nauwlettend worden gevolgd door de medische staf in Tavullia. De situatie zal elke dag worden herzien met het oog op de deelname van Rossi aan de komende MotoGP-race-evenementen.

Valentino Rossi

"Helaas werd ik vanmorgen wakker en voelde ik me niet goed. Mijn botten waren pijnlijk en ik had lichte koorts, dus ik belde meteen de dokter die me twee keer testte. Het resultaat van de 'snelle PCR-test' was negatief, net als de test die ik dinsdag heb ondergaan. Maar de tweede, waarvan het resultaat vanmiddag om 16.00 uur naar mij is gestuurd, was helaas positief. Ik ben zo teleurgesteld dat ik de race op Aragon moet missen. Ik zou graag optimistisch en zelfverzekerd willen zijn, maar ik verwacht dat de tweede ronde in Aragon ook voor mij een 'no go' zal worden ... Ik ben verdrietig en boos omdat ik mijn best heb gedaan om het protocol te respecteren en hoewel de test dinsdag negatief was, heb ik mijzelf geïsoleerd sinds mijn aankomst uit Le Mans. Hoe dan ook, zo is het en ik kan niets doen om de situatie te veranderen. Ik zal nu het medisch advies opvolgen,en ik hoop dat ik me snel weer beter zal voelen."


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal