MotoGP: Oliveira wint na bizarre laatste ronde

Voor de tweede achtereenvolgende week is de Redbull ring het toneel van de MotoGP. Vorige week werd de MotoGP race overschaduwd door een aantal zware crashes en het circuit heeft een aantal aanpassingen ondergaan om de veiligheid van de coureurs te vergroten. Zo heeft men aan de binnenzijde van bocht 3 een hek geïnstalleerd om motoren te kunnen opvangen als deze door zijn geschoten zoals vorige weer en zijn er extra airfences geplaatst. Zarco is bestraft door de wedstrijdleiding na de valpartij van vorige week en moet uit de pitstraat starten.

Net als vorige week is het Jack Miller die na de eerste ronde de leiding heeft. Achter hem Mir, Nakagami en Pol Espargaro. Mir is de snelste van deze club en neemt de leiding en kan vrij makkelijk wegrijden van Miller en Nakagami. Espargaro kan het tempo niet bijhouden en moet lossen. Rins zit achter hem maar kan hem niet voorbij steken. Mir heeft halverwege de wedstrijd zo’n 2,5 seconden voorsprong en Miller en Nakagami wisselen een aantal keren van posities. Met nog 12 ronden te gaan valt Maverick Viñales van zijn motor. De motor lijkt remproblemen te hebben en Viñales lijkt zich letterlijk van de motor af te laten vallen en de motor gaat voluit in een airfence. De motor vat vlam en daardoor gaat de airfence ook brand. Doordat deze vervangen moet worden komt er een rode vlag situatie en krijgen we een herstart met een sprintrace van 12 ronden.

Bij de herstart is Mir het beste weg en komt als leider door de eerste bocht. Miller zit er vlak achter en kan de Suzuki van Mir vrij eenvoudig inhalen. Pol Espargaro is nummer 3 en kan goed volgen. Joan Mir maakt een aantal fouten en verliest in een halve ronden twee plaatsen. Pol Espargaro gaat het gevecht aan met Jack Miller en er ontstaat een mooi gevecht om de eerste plaats. Met nog een paar ronden te gaan zit de top 7 zo’n 2 seconden uit elkaar. Als het einde in zicht is lijkt het duidelijk dat het om Miller, Espargaro en Oliveira gaat. Met nog een paar bochten te gaan is het Jack Miller die een geweldig gevecht aangaat met Pol Espargaro. Bij het ingaan van de laatste bocht gaan ze beide voor alles of niets en ze gaan wijd. Waarbij twee honden vechten om één been gaat een derde ermee heen, en de derde heet Oliveira. Zijn eerste MotoGP overwinning is een feit, Miller pakt de tweede plaats en Pol Espargaro pakt nét de derde plaats voor Joan Mir. In de top tien staan er vier KTM’s en de eerste Yamaha staat op plaats 9 en dat is Valentino Rossi.

De Moto3 race werd gewonnen door VR46 coureur Celestino Vietti en bij de Moto2 was het in eerste instantie Jorge Martin die de race gewonnen leek te hebben maar deze werd één plaats teruggezet omdat hij de track limits overschreden had in de laatste ronde. Daardoor kon Marco Bezzecchi de eerste plaats opeisen. Bo Bendsneijder kende wederom een weekend die niet bracht wat hij gehoopt had. De 24e plaats in de Moto2 race was een teleurstellende klassering voor de Nederlander. De volgende race is op 13 september op het circuit van Misano.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal