• Home
  • Motorsport
  • Marquez, Crutchlow en Rins aankomende weekend in actie

Marquez, Crutchlow en Rins aankomende weekend in actie

Marc Marquez zal aankomende, na een geslaagde operatie en medische keuring, de GP van Andalusië rijden. Dit is tegen alle verwachtingen in. Afgelopen zondag tijdens de zware crash brak de Honda Coureur zijn schouder en diende een operatie plaats te vinden. Twee dagen geleden heeft het team van Honda gemeld dat de operatie geslaagd en ze het herstel zouden afwachten. Op aandringen van Marquez zelf, heeft het team hem echter aangeboden voor de medische keuring vandaag. Dokter Angel Charte heeft de medische keuring uitgevoerd en Marquez fit genoeg bevonden om te racen. De arts is zelf ook enigszins verbaasd over het snelle herstel, maar geeft dat aan alle medische richtlijnen is voldaan en Marquez hiermee heeft bewezen geen hinder te ondervinden om de RC213V veilig te kunnen besturen.
Het team zal Marquez echter wel pas laten starten tijdens de kwalificatie op zaterdag, omdat ze geen risico willen lopen. Teambaas Alberto Puig geeft aan dat de vrije training daarnaast niet noodzakelijk is, omdat het circuit van Jerez bekend is bij de rijder, evenals de afstelling van de motor.

Andere Honda rijder Cal Crutchlow, die afgelopen zondag ten val kwam tijdens de opwarmronde, zal ook gewoon van start gaan tijdens de aankomende GP. Het gebroken middenhandsbeentje is tijdens de operatie van afgelopen dinsdag voorzien van schroeven om zo het herstel te bevorderen.

De vorige week eveneens, door een schouderbreuk, uitgevallen Alex Rins zal aankomende weekend ook gewoon aan de start verschijnen.
Rins en Crutchlow zullen tijdens de vrije training van vrijdag ochtend kijken of ze fit genoeg zijn. Marquez zal dus enkel deelnemen aan de kwalificatie om zondag van start te kunnen gaan.

Foto: www.facebook.com/marcmarquez1993


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal